Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cursuri de supraveghere IP şi în România

17 Septembrie 2010



Aplicaţiile de monitorizare şi supraveghere sunt deservite în ziua de azi de CCTV (Closed-circuit television). Supravegherea publică bazată pe CCTV prevalează în Marea Britanie, unde sunt înregistrate mai multe camere pe persoană decât în orice altă ţară din lume. Însă era digitală scoate rapid la iveală defecte în tehnologia analogică.


Drept urmare, supravegherea IP este în ascensiune, depăşind vânzările de produse analogice CCTV. IPVideoMarket anticipează că vânzările de produse de supraveghere IP vor creşte cu 200% în următorii doi ani.
Prezentă pe piaţa românească prin distribuitorul ELKOTech, compania Axis Communications, furnizor de echipamente de supraveghere video de reţea, vrea să dezvolte împreună cu acesta programul Channel Partner şi să implementeze Academia Axis Communications în România.


„Unul dintre obiectivele principale ale Axis pentru piaţa din România este de a promova principiile programului Axis Channel Partner. Programul a fost foarte bine primit de partenerii din întreaga lume şi credem că partenerii din România îl vor aprecia în egală măsură. Dorim să motivăm Partenerii de Soluţii (Solution Partners) şi să extindem numărul Partenerilor Autorizaţi Axis în România. Există multe oportunităţi create prin creşterea vizibilităţii soluţiilor video IP şi prin tranziţia de la analog către IP. Vom spori activităţile de educare şi de popularizare a beneficiilor soluţiilor video de reţea”, declară pentru Market Watch Edwin Roobol, director Middle Europe Axis Communications.


În prezent, la nivel global, Axis colaborează cu 33.000 de parteneri, fiind prezent în aproape 70 de ţări.
„Ştim că liniile cheie sunt educaţia, dezvoltarea cunoştintelor şi a competenţelor partenerilor noştri, a abilităţii lor de a dezvolta şi de a implementa cu încredere soluţii de supraveghere IP. Academia Axis Communications oferă cursuri de iniţiere în supravegherea video, programul constând în două nivele. Primul este denumit Network Video Fundamentals, iar al doilea Video Solution Fundamentals. Cursurile oferă training pentru instalarea produselor Axis şi pentru configurarea sistemelor de supraveghere”, adaugă Edwin Roobol.


Soluţiile de supraveghere video de reţea contribuie la siguranţa şi securitatea în multe segmente ale industriei şi în spaţii publice, precum marile lanţuri de magazine retail, aeroporturi, trenuri şi gări, autostrăzi, universităţi, penitenciare, cazinouri, oraşe şi bănci. De exemplu, oraşul Novi Sad a implementat un sistem de securitate format din mai mult de 1.000 de camere Axis, pentru a oferi cetăţenilor o siguranţă sporită.
„Există un interes foarte mare în România pentru produse high-end, precum produsele HDTV sau produse «outdoor ready» (de folosit în aer liber). Noua generaţie de produse HDTV şi produsele «outdoor ready» vor ajuta Axis în continuare să îşi consolideze poziţia pe piaţă. Axis este, în acest moment, brandul cu cel mai mare know-how din piaţă. Dacă luăm ca indicator costul total de deţinere (TCO), atunci în cazul unor sisteme de supraveghere complexe, sistemele bazate pe IP sunt mai puţin costisitoare”, spune Edwin Roobol.


Sistemele de supraveghere IP oferă numeroase beneficii. Ele furnizează o calitate crescută a imaginii şi înregistrări video de calitate HD. Sistemele Axis IP conţin funcţii utile precum analiza inteligentă a imaginii (posibilitatea de a identifica o posibilă ameninţare, abilitatea de a număra persoanele, declanşarea alarmei atunci când camera este redirecţionată sau atunci când este pulverizată o vopsea pe lentilă).
Funcţiile inteligente ale sistemelor de supraveghere video IP măresc securitatea şi reduc nevoia de intervenţie a personalului de securitate. De asemenea, merită menţionat faptul că sistemele IP nu sunt mai scumpe decât cele tip analog, mai ales atunci când sunt comparate sisteme complete şi nu camere de reţea individuale.


Compania D-Link a comunicat recent strategia de supraveghere IP pentru Europa. D-Link crede că firmele europene ar trebui să înceapă să facă trecerea de la tehnologiile CCTV complexe, costisitoare şi de calitate scăzută a imaginilor, către supravegherea IP. Din moment ce majoritatea companiilor au deja infrastructura de reţea instalată, implementarea echipamentelor va fi un proces simplu, cu o investiţie minimă, mai spun oficialii companiei.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite