Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Centrul Tehnic Titu – punct de referinta pe harta mondiala a Renault

20 Septembrie 2010



Renault Technologie Roumanie (RTR) a inaugurat Centrul Tehnic de testări auto de la Titu, care este amplasat pe o suprafaţă de 350 hectare şi în care a investit până în prezent 166 milioane euro, dintre care BERD a finantat circa o patrime. Potrivit oficialilor grupului francez, investiţia totală de la Titu va ajunge la aproape 500 milioane euro.

În cadrul centrului se vor realiza încercări pe vehiculele şi componentele mecanice ale grupului francez Renault.

Centrul de la Titu permite dezvoltarea unui automobil de la faza de concept la faza de productie. Acum centrul are responsabilitatea tehnologica si de serie a gamei Logan, motorizarile Euro 5 pentru gama Logan si conditiile pentru reducerea consumului de carburant.

Piatra de temelie a Centrului a fost pusa in 2008. Unitatea de la Titu cuprinde în prezent 100 de bancuri de încercări care simulează condiţii de funcţionare extreme, precum rezistenţa la frig, expunerea la soare sau condiţii de ploaie. Primele încercări sunt prevăzute pentru luna octombrie.

Pentru a analiza comportamentul vehiculelor, centrul este dotat cu zece tipuri de piste, desfăşurate pe o lungime totală de 32 kilometri. Inelul de viteza, pistele deformate, zona de poriectie sub caroserie sau zonele de apa reproduc conditiile de rulare a masinilor pe care clientii le pot intalni in toata lumea.Bancurile, pistele de incercari, precum si simularile software vor permite inginerilor romani sa testeze si sa optimizeze noi modele de vehicole si de organe mecanice.

Primele echipe de ingineri ale Renault Tehnologie Roumanie s-au instalat la Titu în luna iunie.

2200 de angajati are acum Renault Technologie Romanie,dintre care 300 vor fi angajati la Centrul Tehnic Titu la sfarsitul lui 2010.

Din cei 2.200 de ingineri, peste 2.000 sunt români, selectaţi din universităţile româneşti, a căror medie de vârstă este de 31 de ani. “Faptul că Renault a oferit tinerilor ingineri români şansa să lucreze, să producă, să creeze în România este un lucru pentru care grupul Renault merita felicitat, asa cum au facut-o si oficialii romani prezenti la inaugurare.

Dacia "a revenit acolo de unde plecase ca şi gândire, ca şi filosofie". Faptul că Renault - şi e al doilea mare grup industrial care face acest lucru în România - a decis să dezvolte la Bucureşti, Titu, Piteşti, Mioveni cel mai mare centru tehnologic din afara frontierelor Franţei, este o mare sansa pentru tinerii ingineri si cercetatori romani.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite