Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Un nou hibrid Panasonic: LUMIX DMC-GH2

21 Septembrie 2010



Panasonic a anuntat astazi aparitia LUMIX DMC-GH2, cel mai nou model din generatia camerelor sistem hibride LUMIX G Micro System. Compatibila cu standardul Micro Four Thirds, DMC-GH2 este un model foarte compact, cu functii avansate de fotografiere si filmare.


Noua DMC-GH2 poate fi controlata tactil într-un mod foarte usor de intuit si este echipata cu cel mai rapid* indice de autofocalizare de numai 0,1 secunde. Componentele-cheie ale camerei, incluzând senzorul si motorul de procesare a imaginilor, au fost reproiectate în totalitate din dorinta de a obtine imagini spectaculoase, chiar si la rezolutie mare, cu detalii frumoase si o gradatie a culorilor foarte apropiata de realitate.


Pentru camerele digitale hibride, înregistrarea video nu mai este o functie suplimentara, ci o optiune aproape standard. Noul DMC-GH2 poate înregistra cu usurinta clipuri full HD la 1920x1080/60i, la calitate output de 60p**. Înregistrarile video de calitate cinematografica la 24p si o rata de maximum 24 Mbps ofera imagini cu detalii foarte expresive. Mai mult, datorita modului Cinema (nou introdus ca optiune la modul Film) filmele înregistrate în 24p au o gradatie superioara a culorilor. Noul mod Variable Movie face posibila înregistrarea de imagini în miscare la un frame-rate variabil, pentru obtinerea de efecte fast/slow pe film. Activarea noii functii EX Tele Conversion permite utilizatorului sa mareasca zoom-ul dincolo de limita originala pentru a apropia si mai mult subiectul, atât la fotografiere cât si la filmare.
Utilizatorul are, de asemenea, posibilitatea sa aleaga cel mai potrivit frame-rate al filmarii, putând selecta între 80%, 160%, 200% si 300%, potrivit modului Variable Movie. DMC-GH2 poate realiza fotografii la rezolutia de 14 megapixeli (în format 16:9) în timpul filmarii, prin simpla apasare a declansatorului.


Varietatea pe care o confera obiectivul interschimbabil este un alt avantaj al sistemului LUMIX G Micro System care include într-un total de 11 lentile noul obiectiv LUMIX G 14mm / F2.5 ASPH (H-H014), teleobiectivul LUMIX G VARIO 100-300mm / F4.0-5.6 / MEGA O.I.S. (H-FS100300) si obiectivul 3D LUMIX G 12,5mm / F12 (H-FT012).


Noul obiectiv 3D este primul de acest gen dezvoltat în întreaga lume si permite nu doar vizualizarea în trei dimensiuni, dar si înregistrarea 3D. Modul iA(Intelligent Auto) este o prezenta constanta si în continua evolutie la camerele Panasonic iar Intelligent D-range Control este o functie nou integrata în modelul DMC-GH2. Functia Intelligent Resolution are o noua optiune - "EXTENDED" – ce permite obtinerea unor imagini mai apropiate de cele naturale, în vederea tiparirii în formate mari.
Noul senzor de 16,05-megapixeli Live MOS integreaza tehnologia vMaicovicon. În afara vitezei crescute, un avantaj net fata de senzorul CMOS, Panasonic vine si cu tehnologia originala "pixel mix". Rezultatul rezida în obtinerea unei rezolutii mai mari, a unui excelent S/N, îmbunatatirea nivelului de zgomot cu 3dB si cu 200% a senzitivitatii la DMC-GH2 fata de modelul anterior.


* Timpul pentru focalizarea subiectului este masurat cu DMC-GH2 la care este atasat obiectivul LUMIX G VARIO HD 14-140mm / F4.0-5.8 ASPH. / MEGA O.I.S. (H-VS014140)
*pentru a schimba obiectivul la "2m" din pozitia"infinity". Pozitia zoom-ului este la deschiderea cea mai mare. Metoda de masurare Panasonic.
*Versiunea de firmware trebuie actualizata la 1.3 sau mai recenta.
** Filmele Full-HD (1,920 x 1,080) sunt înregistrate la 60i (NTSC) / 50i (PAL). Filmele HD (1,280 x 720) sunt emise si înregistrate de catre senzorul de imagine la 60p (NTSC) / 50p (PAL).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite