Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Scad tarifele pentru accesul la bucla locală

22 Septembrie 2010



ANCOM a anuntat că, începând cu 1 noiembrie 2010, scad tarifele pentru serviciile de acces necondiţionat la bucla locală.
Astfel, începând cu 1 noiembrie 2010, tariful pentru accesul total la bucla locală nu va putea depăşi 6,02 euro/lună pentru fiecare buclă sau subbuclă locală, faţă de 8,37 euro/lună în prezent. Acest tarif este unul dintre cele mai competitive la nivelul Uniunii Europene, plasându-se sub media europeană de 8,55 euro, conform Raportului al 15-lea al Comisiei Europene privind piata unica europeana de comunicatii electronice 2009.
Tariful pentru acces partajat la bucla locală va fi de 3,17 euro/lună faţă de 4,2 euro/lună, începând tot cu data de 1 noiembrie 2010 şi va continua să scadă la 2,14 euro/lună începând cu data de 1 ianuarie 2011 şi la 1,11 euro/lună de la 1 iulie 2011.
În urma publicării în Monitorul Oficial al României din data de 16 septembrie 2010 a deciziei ANCOM privind identificarea pieţelor relevante din sectorul comunicaţiilor electronice ale serviciilor de acces la elemente de infrastructură, ANCOM i-a comunicat companiei Romtelecom, desemnată cu putere semnificativă, decizia individuală privind obligaţiile care i-au fost impuse.
Întrucât în urma parcurgerii consultării europene, Comisia Europeană şi celelalte autorităţi de reglementare au transmis ANCOM aviz favorabil, tarifele propuse de ANCOM şi remediile identificate nu au suferit modificări faţă de versiunea supusă consultării europene.
În acelaşi timp, ANCOM a decis menţinerea obligaţiilor Romtelecom privind furnizarea accesului la propria reţea. Obligaţiile se referă la permiterea accesului şi utilizarea unor elemente specifice ale reţelei, la transparenţă, nediscriminare, orientarea pe costuri a tarifelor de acces, total sau partajat, la bucla şi subbucla locală şi la evidenţa contabilă separată.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite