Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Budget Watch, aplicatie romaneasca pentru managementul bugetelor

23 Septembrie 2010



ITCenter Company a lansat aplicația Budget Watch, aplicație destinată managementului bugetelor. Compania mizează pe o cifră de afaceri de aproximativ 100.000 de Euro din software-ul de bugetare, în primele 12 luni de la lansarea produsului.
“Budget Watch s-a născut ca un proiect personalizat, fiind inițial o aplicație creată pentru a răspunde nevoilor unui client. Cu trecerea timpului, am adăugat tot mai multe funcționalități și a rezultat un produs independent care poate fi integrat pentru activitatea de bugetare a diverselor organizații. ” a precizat Andrei Tesio, Director Executiv– ITCenter Company.
Înainte de lansarea produsului, ITCenter Company a realizat un studiu de piață la aproximativ 100 de companii autohtone, companii care se încadrează în categoria întreprinderilor autohtone. “Ca o rezultantă a efectelor crizei globale, companiile își gestionează cu mai multă atenție bugetele. Excel sau alte aplicații de calcul tabelar sunt în acest moment principalele instrumente utilizate pentru bugetare, dar cei mai mulți dintre cei intervievați au observat limitările acestui produs pentru activitatea de bugetare.” a precizat Andrei Tesio.
Potrivit studiului, aproximativ 75% dintre respondenți intenționează să achiziționeze o aplicați de bugetare până la finele anului 2011. Printre beneficiile cele mai importante urmărite la o aplicație specializată de bugetare se numără: simplificarea modului de operare a bugetelor, existența unei vederi de ansamblu asupra tuturor ordonatorilor bugetari și importul datelor din alte aplicații de business etc.
Printre clienții Budget Watch se numără și Servier Pharma Romania. Servier este cea mai importantă companie farmaceutică independentă franceză, având o cifră de afaceri de peste 3,6 miliarde Euro. “Iniţial pentru buget foloseam o aplicație de calcul tabelar și întâmpinam două probleme la crearea bugetelor. Prima era că dura foarte mult până construiam un buget, iar a doua era că nu puteam avea o situaţie clară a cheltuielilor versus buget.” a precizat Laurențiu Bogdan, IT Manager – Servier Pharma Romania.
“După implementarea Budget Watch, avem o imagine în timp real a gradului de realizare a bugetului. Prin implementarea soluției considerăm că eficiența a crescut faţă de aplicația de calcul tabelar cu cel puţin 50%.” a continuat Laurențiu Bogdan.


ITCenter Company s-a impus ca un furnizor important de soluții software pentru mediul de afaceri. Compania are la activ peste 30 de clienți cu proiecte software la cerere în peste 5 țări. Alături de Budget Watch, compania are în portofoliu și alte aplicații (Training Watch – soluție specializată pentru managementul bugetelor de training, Agentul Smith – soluție destinată managementului infrastructurii IT și Time Report – pentru gestiunea firmelor de servicii profesionale).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite