Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Nokia premiaza dezvoltatorii locali

23 Septembrie 2010



Nokiaa prezentatastazi câstigatorii competitiei Calling All Innovators România, editia locala a proiectului initiat de Nokia pentru a-i stimula pe dezvoltatorii din întreaga lume si pentru a încuraja inovatia în industria mobilitatii. Cei trei dezvoltatori locali au fost premiati în cadrul unei ceremonii integrate în evenimentul Ziua Dezvoltatorilor organizat de Nokia în Bucuresti pe 22 septembrie.


“Este o onoare pentru mine sa premiez primul lot de câstigatori români ai competitiei Calling All Innovators. Competitia a trezit interesul comunitatii de dezvoltatori din România si ne bucura foarte mult sa le vedem creatiile. Dezvoltatorii reprezinta o parte importanta a ecosistemului creat de Nokia, deoarece aplicatiile create de ei îl aduc la viata. Doresc sa le multumesc tuturor celor care s-au înscris în competitie si sa îi felicit pentru eforturile lor. Vom continua sa îi provocam, spre beneficiul tuturor oamenilor care folosesc un terminal mobil”, a declarat Razvan Petrescu, Country Manager Nokia România.Totodata, a lansat o noua provocare catre dezvoltatori: "Cea mai descarcata aplicatie, la 31.12.2010, va fi premiata. Pot participa doar aplicatiile disponibile incepand de astazi".


Câstigatorii editiei locale a competitiei Calling All Innovators sunt:
Locul 1 – Zsolt Langviser, SpeedTraps, 6.000 Euro
Locul 2 – Adrian Stezar, Car Black Box, 3.000 Euro
Locul 3 – Razvan Grigoroiu, QsWallet, 1.000 Euro





Zsolt Langviser, locul I


Competitia a fost lansata în luna martie, iar finalistii au fost anuntati la sfârsitul lunii iunie (http://www.callingallinnovators.com/romania/). 17 dezvoltatori români au înscris în concurs 23 de aplicatii mobile, dintre care 8 în categoria Productivitate, 7 în categoria Divertisment, 5 – Dezvoltare sociala si 3 - Eco / O atitudine verde. Cele 10 orase care au raspuns invitatiei lansate de Nokia de a crea aplicatii inovatoare au fost Bucuresti, Cluj-Napoca, Pitesti, Oradea, Sibiu, Braila, Galati, Brasov, Hunedoara si Iasi. Toate aplicatiile înscrise în competitie au fost evaluate de un juriu local, finalistii si câstigatorii fiind selectati pe baza mai multor criterii precum functionalitate si calitate, unicitate, elemente de noutate si inovatie, utilitate si creativitate, caracter comercial si potential de piata.


Editia globala din acest an a competitiei Calling All Innovators a strâns 1.500 de dezvoltatori, care au dat curs invitatiei Nokia. Aplicatia din România Car Black Box, dezvoltata de Adrian Stezar de la compania Neusoft Mobile Solutions, a câstigat locul II lacategoria Dezvoltare Sociala, aducându-i creatorului sau un premiu de 15.000 de dolari (USD). Lista completa a câstigatorilor din acest an o puteti gasi la http://www.callingallinnovators.com/default.aspx.
Aplicatiile finaliste si câstigatoare ale competitiei Calling All Innovators România sunt acum disponibile spre descarcare la Nokia Ovi Store. Aplicatiile cele mai descarcate din Ovi Store România includ The Black, Zum Zum, High Speed 3D Lite, eBuddy si aplicatia Opera browser. Potrivit datelor locale ale companiei, terminalele utilizate cel mai frecvent pentru descarcarea de continut de la Ovi Store în România sunt Nokia 5800 XpressMusic, Nokia N97, Nokia E71, Nokia E51 si Nokia E63.


În 2010, competitia Calling All Innovators a ajuns la cea de-a treia editie globala. Este initiativa companiei Nokia de a stimula inovatia în rândul dezvoltatorilor. Unul dintre câstigatori, Virtual City Ltd, o companie din Kenya, a primit premiul de 1 milion de dolari sub forma unei investitii de capital, Nokia oferind sustinere pentru transformarea ideii – Mobile Distributor Solution - în realitate.


În prezent, peste 4 milioane de dezvoltatori sunt înregistrati la Forum Nokia. Compania a anuntat recent, în cadrul evenimentului Nokia World, lansarea unor optimizari majore ale instrumentelor pentru dezvoltatori, pentru a crea mai usor si mai lucrativ aplicatii - Qt Software Development Kit optimizat, îmbunatatiri ale experientei de utilizare Ovi Store si oportunitati sporite de monetizare. Designul si dezvoltarea de aplicatii sunt acum mai facile, datorita acestor instrumente simple si noii versiuni Ovi Store, care ajunge la cea mai mare baza de utilizatori de smartphone-uri din lume. Ovi Store înregistreaza în prezent aproximativ 1,7 milioane de descarcari pe zi. În doar trei luni, aplicatia gratuita Ovi Maps a fost descarcata de peste 12 milioane de ori. Numarul de conturi Ovi Mail depaseste astazi 12 milioane, iar Ovi Store este disponibil în 30 de limbi, servind 90% dintre vizitatori în limba lor materna.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
dan
iPics pt. 5800: http://store.ovi.com/content/52409 - free pt. romania demo video: http://www.youtube.com/watch?v=DCI11RBSUlo
23 Septembrie 2010, 06:46:55