Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Siguranta sporita a datelor. BitDefender for MS ISA Servers

20 Mai 2005



In ziua de azi atacurile de tip informatic si virusii au devenit o reala problema, pe care nu putem si nu trebuie sa o mai ignoram. Consecintele lor se resimt atat prin randamentul scazut al activitatii, cat si in ceea ce priveste bugetul investit pentru reconfigurarea retelelor si repararea daunelor cauzate de aplicatiile de tip malware. Pierderea datelor importante, furtul informatiilor confidentiale si periclitarea imaginii companiilor reprezinta o a doua categorie de riscuri ce trebuie asumate. La acestea se adauga si cheltuielile necesare instruirii unei echipe de specialisti informaticieni pentru a face fata unor atacuri si pentru a repara in timp optim pagubele generate de virusi. Pe scurt, lipsa de protectie antivirus are drept rezultat necesitatea alocarii unor resurse materiale, financiare si umane suplimentare considerabile.


Perioadele in care activitatea unei organizatii este redusa la zero, deoarece angajatilor le este oprit accesul la calculatoare pentru a nu spori efectele virusilor din retea pot fi reduse si chiar eliminate printr-o atitudine proactiva. Actiunea de prevenire se desfasoara pe mai multe planuri si incepe prin identificarea punctelor vulnerabile din retea. Unul dintre punctele de intrare a aplicatiilor de tip malware este gateway-ul. BitDefender va propune o solutie antivirus care are ca scop prevenirea infectarii retelelor la acest nivel: BitDefender for MS ISA Servers.


Internetul-risc de infectie


Deoarece organizatiile sunt din ce in ce mai afectate de atacuri din exteriorul companiei si datorita faptului ca Internetul prezinta la ora actuala cel mai ridicat risc de infectie cu continut malitios, fie prin transfer de fisiere sau prin simpla navigare, solutiile firewall au devenit o necesitate pentru toate retelele de calculatoare. Microsoft ISA Server este solutia oferita de Microsoft pentru gestionarea traficului la nivelul gateway-ului. Acest produs combina caracteristicile unui firewall avansat cu cele ale unui web cache server. Dar, intrucat solutiile firewall nu pot opri intr-un mod proactiv si complet programele de tip malware, scanarea antivirus a traficului HTTP si FTP este la fel de necesara.


Profitabilitatea companiei dumneavoastra va fi influentata direct prin protejarea intregii retele, atat prin micsorarea traficului inutil pe care il implica intrarea aplicatiilor de tip malware, cat si prin protejarea schimbului de date realizat de echipa dumneavoastra cu alte organizatii. Riscul de a avea perioade de activitate zero, ca si riscul de a pierde informatii confidentiale vor fi reduse la minim. BitDefender for MS ISA Servers se caracterizeaza prin compatibilitate excelenta cu Microsoft ISA Server 2004 si 2000, prin usurinta cu care poate fi utilizat si prin asigurarea protectiei antivirus a traficului HTTP si FTP. Astfel, aplicarea acestei solutii pe reteaua dumneavoastra existenta nu va presupune configurari suplimentare sau instruirea echipei de specialisti informaticieni.


In plus, prin protectie completa noi intelegem sa oferim clientilor nostri nu doar un produs care se adreseaza nevoilor actuale de securitate, ci si suport tehnic profesionist gratuit non-stop pentru toti utilizatorii licentiati, ca si posibilitatea efectuarii unei operatiuni de upgrade la orice versiune aparuta in perioada de licentiere curenta.


Motoare de scanare certificate


Motoarele de scanare antivirus BitDefender sunt certificate de numeroase institutii internationale de prestigiu, precum Virus Bulletin, TÜV, CheckMark, CheckVir. De asemenea, in majoritatea testelor de profil, motoarele BitDefender au fost intre primele din lume care au oferit protectie pentru virusii nou aparuti. Toate acestea sunt corelate cu actualizarea automata a solutiilor, reducand astfel fereastra de vulnerabilitate a retelei.


Principalele caracteristici ale solutiei BitDefender for MS ISA Servers:
-Integrare cu Microsoft ISA 2004 si 2000 Servers prin filtrele antivirus HTTP si FTP
-Motoare antivirus certificate de Checkmark, CheckVir, Virus Bulletin si TÜV.
-Interfata usor de folosit, bazata pe MMC
-Actualizare automata a semnaturilor de virusi
-Administrare centralizata prin BitDefender Enterprise Manager
-Suport tehnic profesional gratuit, non-stop in limba romana


Asadar, daca doriti o protectie adecvata a retelei dumneavoastra prin inlaturarea pericolului virusilor si al atacurilor informatice, produsul BitDefender for MS ISA Servers este solutia de care aveti nevoie. Specialistii BitDefender sunt gata oricand sa ofere raspunsuri la intrebarile dumneavoastra. In plus, pe termen lung, veti observa ca achizitionarea unei asemenea solutii merita investitiile facute.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite