Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

BenQ, singurul producator cu o gama completa de monitoare LED

29 Septembrie 2010



Prin introducerea a 4 noi game de monitoare, BenQ devine singurul jucator de pe piata româneasca care va avea în Q4 2010 o gama completa de monitoare LED backlight.


Designul ultra-slim, rata înalta a contrastului dinamic, culorile vii rezultate dintr-o iluminare constanta, lipsa radiatiilor ultra-violete si timpul de pornire redus alaturi de înalta eficienta energetica si caracterul ecologic al produselor rezultate au transformat tehnologia LED în strategia câstigatoare pentru BenQ. Compania a decis sa îsi continue dezvoltarea prin investitii în conceperea de produse bazate pe tehnologia LED. Cea mai noua inovatie în acest domeniu - adaptarea matricei VA pentru tehnologia LED - a adus o noua crestere spectaculoasa a calitatii imaginilor oferite de display-urile produse de BenQ.
Monitoarele LED bazate pe matricea VA vin cu un unghi de vizualizare de 178°/178°, o reproducere deosebit de fidela a imaginilor, pastrând detaliile naturale subtile caracteristice celor 16,7 milioane de tonuri redate. Contrastul dinamic extrem de înalt face sa creasca intensitatea negrului si albului, un alt avantaj al folosirii acestei matrici fiind lipsa zonelor luminoase, prin reducerea la maximum a scurgerilor de lumina.


Primele serii de monitoare din noua familie vor EW si VW. Noile produse sunt caracterizate de o rezolutie Full HD, 16:9, cu un unghi de vizibilitate de 178°/178° si un contrast nativ de 3.000:1. Ambele serii VW si EW se bucura de suportul oferit de tehnologia proprietara BenQ Senseye® Human Vision care îmbunatateste calitatea imaginilor. Senseye 3 are sase moduri pre-setate, special gândite pentru a oferi utilizatorilor modalitati de vizualizare adaptate celor mai frecvente aplicatii: Jocuri, Filme, sRGB, Standard, Fotografii si Mod Eco.


VW 2420H



Pe de alta parte, seria EW este gândita mai curând pentru a fi pe gustul celor pasionati de continut digital, incluzând o conectica generoasa care permite utilizatorilor sa se bucure de toate dispozitivele electronice pe care le detin (console de jocuri, playere DVD, web-cam, PC, iPod si altele) fara a fi nevoiti sa le conecteze separat la fiecare utilizare, datorita porturilor USB. Pe lânga aceste caracteristici, noile EW-uri vin cu un spatiu special gândit pentru pastrarea castilor.


Ca estetica, seria VW adopta liniile caracteristice seriei V, deja recunoscuta pentru design prin intermediul unui premiu iF Design în 2010. VW 2420H este echipat cu DVI, D-Sub, HDMI 1.3 si intrare pentru casti, în timp ce fiecare model din seria EW dispune de DVI-D, 2 porturi HDMI, 4 porturi USB, Line-in, mufa pentru casti si doua boxe, fiecare de 1.5 W.


Noua gama XL, creata de gameri pentru gameri

BenQ a lucrat împreuna cu ZOWIE, un producator de echipamente destinate zonei de gaming si cu legendele Counter-Strike Emil “HeatoN” Christensen si Abdisamad “SpawN” Mohamend pentru lansarea noului model XL2410T, un monitor perfect pentru gaming. Matricea TN a fost în acest caz potrivita pentru a oferi o rata de refresh de 120Hz, un lag scazut, un timp de raspuns de doar 2ms GTG, mentinând totusi rata contrastului dinamic la 10.000.000:1, pentru imagini pline de culoare si claritate chiar si în cele mai întunecate colturi.


Monitorul include doua taste rapide pentru a seta modul în care arata imaginea vizualizata: Full, Apect, Overscan; 1:1, 17”, 19”, 19” Panoramic si 22” Panoramic. Jucatorii au astfel posibilitatea de a juca la dimensiunile si setarile cu care sunt obisnuiti. O alta noutate este faptul ca jucatorii pot alege din modurile de joc, un mod special FPS, mod dezvoltat împreuna cu HeatoN si SpawN.

Pentru entertainment extrem, noile monitoare vin cu suport 3D NVIDIA, functia PiP (Picturein Picture) si conectivitate D-Sub, DVI-D-DL, HDMI. O alta caracteristica speciala a acestui produs este posibilitatea de a ajusta monitorul pe orice directie, pentru o vizibilitate perfecta.


Monitorul poate fi achizitionat si la pachet, cu un mouse dezvoltat pentru gameri.

Noi lansari in trimestrul IV

Oficialii BenQ au in plan lansarea unor monitoare LED destinate segmentului office, dezvaluind si o functie inedita: Eye Protect Sensor, care seteaza automat luminozitatea in functie de mediul ambiant. Senzorul detecteaza si prezenta utilizatorului, monitorul reducand treptat luminozitatea, pana la inchiderea completa, in lipsa acestuia.
In noiembrie este prevazuta lansarea unei serii de monitoare pentru utilizatorii profesionali (arhitecti, desenatori, DTP etc.).
Conform estimarilor, in 2012 monitoarele LED vor reprezenta 40% din piata.


In primele 6 luni din 2010, vanzarile totale de monitoare LCD au scazut cu 19%, raportat la aceeasi perioada din 2009, darBenQ a reusit sa isi mentina numarul de unitati vandute.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite