Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

ECOTIC construieste prima grădină verticală din România

29 Septembrie 2010ECOTIC construieşte, în Bucureşti, prima grădină verticală din România, în formă de Arcă, simbol al Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat. Evenimentul va reuni cele mai importante proiecte dedicate mediului desfăşurate în 2010 de organizaţii, instituţii şi companii, ce pot fi înscrise în competiţie în perioada octombrie-noiembrie.
Arca Verde ECOTIC, aflată în curs de amenajare pe Bulevardul Unirii, în faţa viitoarei Biblioteci Naţionale, va fi finalizată în jurul datei de 10 octombrie. Construcţia va avea lungimea de 20 de metri, lăţimea de 6 metri şi înălţimea de 6,5 metri. Suprafaţa plantată desfăşurată va fi de aproximativ 200 de metri pătraţi. Întreaga grădină verticală, ce va fi verde pe tot parcursul anului, va cântări aproximativ 50 de tone, incluzând structura din metal inoxidabil, pământul, diferitele specii de plante, membrana de pâslă specială, sistemul de irigaţii şi fertilizare.Grădina verticală, ce va include Bucureştiul în galeria marilor oraşe ale lumii care au amenajate astfel de spaţii este realizată cu sprijinul Primăriei Sectorului 3, care a pus la dispoziţie spaţiul necesar şi care o va prelua în administrare şi întreţinere.
Evoluţia lucrărilor, precum şi rezultatul final al acestora pot fi urmărite în direct pe site-ul dedicat Galei, www.PremiilePentruMediu.ro.
Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, desfăşurată cu sprijinul Romtelecom şi al Gărzii Naționale de Mediu, sub patronajul Ministerului Mediului şi Pădurilor, este un program de mare amploare, care are ca obiectiv promovarea unei lumi mai bune într-un mediu mai curat, prin expunerea publică a proiectelor de responsabilitate socială care au încercat, într-un fel sau altul, să salveze lumea în care trăim.
În cadrul evenimentului de închidere se vor acorda Marele Premiu al Galei pentru colectarea şi reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), trei premii (1, 2 şi 3), şi Premiul Publicului.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite