Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Salonul Cercetarii si INVENTIKA 2010 isi deschid portile

04 Octombrie 2010



Inperioada 6 - 9 octombrie 2010, în Pavilioanele 13 si 14 din Complexul Expozitional ROMEXPO, Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica organizeaza SALONUL CERCETARII – 2010 (Expozitia realizarilor cercetarii românesti) si INVENTIKA - 2010 (cea de-a XIV-a editie a Salonului International de Inventii, Cercetare Stiintifica si Tehnologii Noi), doua repere importante ale târgului Tehnic International Bucuresti, TIB – 2010. Programul de vizitare al celor doua expozitii este în zilele de 6 - 9 octombrie 2010, între orele 10.00 si 18.00.



SALONUL CERCETARII – 2010 promoveaza cele mai valoroase rezultate ale activitatii de cercetare-dezvoltare obtinute în cadrul programelor nationale de cercetare – dezvoltare – inovare finantate din fonduri bugetare, în vederea transpunerii acestor rezultate în produse si servicii inovative, în scopul cresterii capacitatii de absorbtie a rezultatelor cercetarii de catre piata. Totodata, Salonul constituie mijlocul cel mai eficient de a pune fata în fata cercetatorii cu reprezentantii mediului de afaceri, cu publicul de specialitate din tara si strainatate, si unul dintre cele mai importante momente de comunicare dintre comunitatea stiintifica si tehnica si sustinatorul sau – contribuabilul român.

În acest an, ca si în anii precedenti, Salonul Cercetarii se va desfasura sub motto-ul: „ Viitorul …astazi. Împreuna pentru o afacere de succes”.



Suprafata de expunere din interiorul Pavilionului 13 este de 2000 mp. Cei 142 de expozanti reuniti sub tematica „ În universul cercetatorului” - institute nationale de cercetare–dezvoltare, universitati, societati comerciale, entitati de inovare si transfer tehnologic - se vor prezenta cu standuri proprii în unul dintre cele 9 domenii tematice ale salonului : Energie; Nanomateriale, Nanotehnologii, Mecatronica; Viata si sanatate; Alimentatie, Agricultura, Biotehnologii; Mediu, Dezvoltare durabila; Tehnologia informatiei si comunicatiile; Transport, Urbanism; Securitate, Spatiu, Aeronautica; Servicii pentru cercetare.



Exponatele, care depasesc cifra de 900, sunt prezentate sub forma de produse, prototipuri, mostre, machete functionale, fiind însotite de materiale de prezentare si promovare ale acestora cât si ale expozantului (filme, CD, pliante, fise prospect, roll-up uri). Oricare dintre exponatele prezentate poate constitui obiectul unei actiuni de transfer tehnologic catre operatorii economici.



În aceeasi perioada, Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica organizeaza în colaborare cu ROMEXPO S.A., cea de a XIV-a editie a Salonului International de Inventii, Cercetare Stiintifica si Tehnologii Noi „INVENTIKA - 2010. Salonul se desfasoara sub patronajul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si al Salonului International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva – Elvetia, si este recunoscut ca eveniment oficial al Organizatiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuala – OMPI. Organizat în cadrul târgului Tehnic International Bucuresti-TIB, acest important eveniment expozitional beneficiaza de sprijinul Camerei de Comert si Industrie a României, al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, precum si de cel al Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci - OSIM Bucuresti.



Începând din anul 2006, în cadrul Salonului INVENTIKA, Organizatia Mondiala pentru Proprietate Intelectuala – OMPI acorda prestigioasele Medalii OMPI, care sunt o rasplata dorita de orice inventator. Cu siguranta si aceste recompense sunt unul dintre motivele care atrag participanti din numeroase tari la evenimentul expozitional organizat în capitala României.

Spatiul, dedicat salonului de inventii amplasat în Pavilionul 14, va gazdui cele mai noi si ingenioase creatii ale mintilor îndraznete. Amplasarea salonului de inventii în cadrul celui mai important Târg tehnic industrial realizat de România (TIB) constituie garantia creerii conexiunii ideale între cercetare si industrie si care sa permita participantilor obtinerea recunoasterii dorite, dar mai ales obtinerea de succese în afaceri. Jurizarea inventiilor prezentate în expozitie va fi facuta de un juriu international care va decide câstigatorii premiilor oferite.



INVENTIKA - 2010 se va bucura de prezenta la Bucuresti a Domnului Jean-Luc VINCENT Presedintele Salonului International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva – Elvetia si a Domnului David TAJI, Presedintele Juriului International al aceluiasi prestigios salon.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite