Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

NVIDIA extinde gama Quadro

05 Octombrie 2010



NVIDIA anunta extinderea gamei de solutii grafice profesionale NVIDIA Quadro, bazate pe arhitectura Fermi. Destinata segmentului “mainstream”, solutia Quadro 2000 vine echipata cu 192 de nuclee NVIDIA CUDA, în timp ce solutia destinata segmentului “entry-level”, Quadro 600 este echipata cu 96 de nuclee NVIDIA CUDA. Ambele solutii ofera beneficiile arhitecturii Fermi pentru procesare si vizualizare catre toate segmentele de piata.


Noua solutie Quadro 2000 ofera un spor de performanta de 1.5 ori mai mare decât generatia precedenta* de unitati de procesare vizuala Quadro (GPU) din segmentul „mainstream“. Noua solutie foloseste si tehnologia NVIDIA Scalable Geometry Engine, care aduce un spor de performanta semnificativ pentru aplicatii CAD si DCC, precum SolidWorks si Autodesk 3ds Max.


“Suntem de parere ca tehnologia pe care NVIDIA o ofera alaturi de noile solutii profesionale Quadro, prin noua arhitectura NVIDIA Fermi, va reprezenta o solutie de exceptie pentru utilizatorii SolidWorks din întreaga lume,” a declarat Nick Iwaskow, manager Alliances Dassault Systèmes SolidWorks Corp. “Împreuna cu certificarea pentru Quadro 2000, SolidWorks anticipeaza ca cele mai noi solutii Quadro vor oferi designerilor si inginerilor puterea necesara pentru a lucra cu geometrie detaliata, simulare în timp real si analiza si fidelitatea vizuala de care au nevoie.”


Noua unitate pentru segmentul “entry-level” Quadro 600 este o solutie flexibila de marime medie care ofera cel mai bun raport de performanta per watt** pentru aplicatii precum Autodesk AutoCAD 2011 si le ofera designerilor profesionisti posibilitatea sa interactioneze cu modele care sunt de doua ori mai mari si mai complexe, prin comparatie cu solutiile “entry-level” precedente.


“În cadrul conferintei pentru tehnologia GPU, de luna trecuta, lumea a aflat despre puterea oferita de arhitectura Fermi si cum GPU-urile NVIDIA Quadro sunt folosite pentru a rezolva câteva dintre cele mai complexe probleme,” a declarat Jeff Brown, General Manager, Professional Solutions Group, NVIDIA. “Cu aceste noi solutii Quadro, oferim aceasta putere de procesare pentru toti utilizatorii de CAD.”


Ambele solutii Quadro 2000 si Quadro 600 dispun de 1GB de memorie si sunt compatibile cu noua solutie NVIDIA 3D Vision Pro cu ochelari active-shutter, care ofera posibilitatea vizualizarii si analizei în stereoscopie 3D de înalta calitate.



Quadro 2000


Solutiile NVIDIA Quadro 2000 si Quadro 600 sunt construite folosind standardele industriei care include OpenGL 4.1, DirectX 11, Shader Model 5.0, DirectCompute si OpenCL. Acestea folosesc si arhitectura pentru procesare paralela NVIDIA CUDA care ofera un spor de performanta semnificativ al procesarii. Cu o fidelitate a culorii de 30-bit (10-bit pentru fiecare culoare), aceste solutii Quadro permit afisarea a miliarde de variatii de culoare pentru o calitate bogata si clara a imaginii. Atât Quadro 2000, cât si Quadro 600 sunt compatibile cu standardul PCI Express 2.0 si dispun de un design ultra-silentios cu un nivel al acusticii realizat astfel încât sa ofere un mediu de lucru silentios.


Cea mai noua linie de GPU-uri Quadro beneficiaza de arhitectura de procesare paralela CUDA si instrumentele NVIDIA pentru accelerarea aplicatiilor pentru a oferi cea mai mare performanta pentru o gama larga de aplicatii. Mai mult, aceste noi solutii dispun si de tehnologia NVIDIA Mosaic***, care vor permite oricarei aplicatii sa foloseasca una sau mai multe solutii grafice profesionale Quadro pentru scalarea pe un maxim de 8 monitoare de rezolutie înalta. Indiferent daca aplicatia este CATIA, 3ds MAX, PowerPoint sau Google Earth, utilizatorii pot folosi cu usurinta butonul Maximize iar aplicatia se va întinde pe toate monitoarele conectate.


Solutiile Quadro 2000 (429 Euro, pret recomandat fara TVA) si Quadro 600 (159 Euro, pret recomandat fara TVA) sunt disponibile de la integratorii globali de statii de lucru si la partenerii autorizati de distributie.


* Bazat pe milioanele de triunghiuri realizate pe secundă în comparaţie cu Quadro FX 1800.
** Bazat pe maximul de 40W putere consumată vs. 69W putere maximă consumată al soluţiei AMD FirePro V4800.
***Tehnologia Mosaic va fi disponibilă cu driverele NVIDIA Quadro ce vor lansate în Q4 2010.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite