Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Studiu Cisco: cat timp economisesc solutiile de colaborare

11 Octombrie 2010



Cisco a prezentat rezultatele unui studiu global despre percepţiile din piaţă asupra tehnologiilor de colaborare video la locul de muncă. Cercetarea, derulată de Ipsos Mori, pe un eşantion internaţional de angajaţi din 12 ţări, arată că beneficiile teleprezenţei şi conferinţelor video se extind cu mult mai departe de clasicele şi binecunoscutele reduceri de costuri şi de călătorii. Beneficii precum dezvoltarea încrederii, îmbunătăţirea colaborării intragrup şi creşterea avantajului competitiv au reieşit drept factori aproape la fel de importanţi, care sunt în acelaşi timp mai puţin studiaţi.
Printre rezultatele cheie ale studiului, o majoritate covârşitoare a utilizatorilor frecvenţi, 90%, consideră că tehnologiile de colaborare video economisesc cel puţin două ore de timp preţios de lucru în fiecare săptămână. O treime dintre respondenţii care folosesc frecvent soluţiile de colaborare estimează că economisesc până la o zi întreagă, şapte ore sau mai mult, pe săptămână. Aceasta înseamnă că un angajat poate recupera mai mult de două luni de timp productiv în cursul unui an.


Deşi atât utilizatorii, cât şi cei care nu folosesc aceste echipamente recunosc valoarea tehnologiilor de colaborare video (76%, comparativ cu 60%), angajaţii care folosesc tehnologia frecvent pun preţ pe beneficiile calitative mai mult decât cei care nu o folosesc.
Toţi respondenţii, atât utilizatorii, cât şi cei care nu utilizează, sunt de acord cu ideea conform căreia colaborarea video sporeşte experienţa de comunicare atunci când ei lucrează de acasă (68%), ajută la continuarea activităţii dacă aceasta este întreruptă (67%), îmbunătăţeşte colaborarea între grupuri (67%), reduce confuzia (67%) şi proiectează o imagine futuristă asupra organizaţiei (64%).
La nivel global, procentul cel mai mare al angajaţilor care care cred că pot economisi cel puţin şapte ore se află în China (46%). 20% dintre angajaţii din Rusia raportează că pot economisi mai mult de şapte ore pe săptămână prin folosirea colaborării video şi a teleprezenţei.
Mai mult de jumătate (56%) dintre respondenţii din China folosesc tehnologiile de colaborare video, mai mult decât dublul procentului din alte ţări.
O treime dintre cei chestionaţi care nu folosesc soluţii de colaborare video spun că le-ar folosi daca acestea ar fi disponibile. Procentajul angajaţilor care au acces la tehnologie, dar nu o folosesc este mai mare în Franţa (54%) decât în alte pieţe, precum Statele Unite (21%), Suedia (13%), Germania (13%) şi Spania (13%).


Sondajul online, desfăşurat de Ipsos Mori în mai şi iunie 2010, a chestionat 500 de angajaţi în fiecare din următoarele pieţe cheie: Statele Unite, Australia, China, Rusia, Marea Britanie, Franţa, Germania, Spania, Olanda, Norvegia, Suedia şi Danemarca. Participanţii la studiu au 18 ani sau mai mult, lucrează atât cu normă întreagă cât şi cu jumătate de normă, au cel puţin o conferinţă pe probleme de serviciu pe săptămână şi lucrează într-o organizaţie cu cel puţin 250 de angajaţi în întreaga lume.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite