Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Institutul de Mecatronica si-a prezentat produsele la TIB 2010

12 Octombrie 2010



In perioada 6 – 9 octombrie 2010 Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării a participat la cea de-a 36-a editie a Târgului Tehnic Internaţional Bucureşti – TIB 2010, care s-a desfăşurat la Complexul Expoziţional Romexpo.

Standul INCDMTM a fost in zona Domeniului 2: Nanomateriale, Nanotehnologii, Mecatronică, din cadrul Salonului Cercetării. Printre cele mai importante produse prezentate la Târg s-au numărat: sistemul inteligent cu discuri traductoare incrementale pentru măsurarea mişcării unghiulare, sistemul inteligent pentru încărcarea–descărcarea pieselor din unităţile de control automat, sistemul de măsurare nanotehnologică, echipamentul mecatronic cu robot cartezian, sistemul optoelectronic de măsurare a rugozităţii, instrumentele de tratament specifice metodei endoscopice de tratament a herniei de disc, sistemul de monitorizare vibroacustică şi dimensională şi nu în ultimul rând, setul de instrumentar utilizat în proceduri chirurgicale minim invazive ortopedice şi traumatologice.


De asemenea, INCDMTM a avut două comunicări din cadrul FORUMULUI INOVĂRII ŞI TRANSFERULUI TEHNOLOGIC, susţinute de directorul general, prof. univ. dr. ing. Gheorghe Ion Gheorghe: “Platforma transfer tehnologic în sprijinul inovării şi competitivităţii mediului de afaceri” şi “Antreprenoriat şi inovare în domeniile mecatronică şi integronică şi în tehnologiile high - tech nanometrice”.


INCDMTM este singurul Institut Naţional care are ca obiect de activitate mecatronica, o ştiinţă inovatoare integratoare care înglobează cunoştinţe din aria mecanicii fine, informaticii, electronicii, roboticii şi senzoricii. În ultimii 5 ani, INCDMTM a transferat în procesul de fabricaţie către SC. Dacia Automobile Renault Dacia Piteşti, rezultatele cercetării materializate sub formă de dispozitive inteligente de control integrat pe flux tehnologic în valoare de circa 1 milion şi jumătate de euro.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite