Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Facultatea de Inginerie din Braila beneficiaza gratuit de 25 de licente Autodesk

13 Octombrie 2010



Studentii Facultatii de Inginerie din Braila din cadrul Universitatii “Dunarea de Jos” beneficiaza gratuit de software profesional de proiectare de la Autodesk.


Odata cu inceperea noului an universitar, Autodesk sustine studentii si profesorii oferindu-le aplicatii de proiectare 2D si 3D puternice, programe inovative si resurse concepute pentru ca generatia urmatoare de specialisti sa experimenteze ideile inainte de a le transpune in practica. Prin sprijinul acordat profesorilor pentru dezvoltarea cunostintelor in domenii precum educatie, stiinta, tehnologie, inginerie si matematica (STEM), Autodesk ii ajuta pe studenti sa se pregateasca pentru o cariera academica sau profesionala de succes.


In cadrul unui eveniment restrans, Autodesk a donat Facultatii de Inginerie din Braila, Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati, 25 de licente “Autodesk Education Suite for Industrial Design”. Evenimentul, organizat de Dl. Decan Conf.ec.dr.ing. Adrian Goanta, s-a bucurat de participarea Dl. Primar al orasului Braila, dr. ing. Aurel Simionescu, Dl. Inspector General I.S.J Braila, prof. Viorel Botea, Dl. Prof. dr. ing.h.c. Polidor, Paul Bratu – membru corespondent al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania, si Dl. Ing. Paul Roman, reprezentant Autodesk Inc. in Romania.


Suita “Autodesk Education Suite for Industrial Design” destinata proiectarii 3D in domeniul mecanic include aplicatii software profesionale de ultima generatie precum AutoCAD, AutoCAD Inventor Professional Suite, Autodesk Showcase, Autodesk SketchBook Pro, Autodesk Alias Automotive si Autodesk 3ds Max Design si vor fi utilizate in cadrul Facultatii de Inginerie din Braila, catedra Stiinte Ingineresti si Management.


Beneficiarii directi ai acestor programe vor fi studentii ce urmeaza cursurile de specializare in Ingineria Sistemelor Biotehnice si ecologice (Anul I), Utilaje de constructii / Ingineria si managementul resurselor tehnologice in constructii si Ingineria economica in domeniul mecanic (Anul II) si Analiza asistata de calculator a dinamicii masinilor si echipamentelor tehnologice (Anul II Master).


Colaborarea dintre Autodesk si Facultatea de Inginerie din Braila dureaza inca din anul 2002 cand, pe fondul parteneriatului strategic cu Ministerul Educatiei, firma americana a oferit Facultatii, cu titlu de donatie, 105 licente pentru aplicatii software de ultima generatie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite