Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

HP Superdome, o super propunere de business

19 Octombrie 2010




Alexandru Ion,
HP BCS Category Manager


În ce măsură contează tehnologia şi infrastructura IT pentru succesul unei companii? Alexandru Ion, HP BCS Category Manager, crede că răspunsul este, tot mai des, acelaşi: din ce în ce mai mult, dacă nu chiar esenţial. Aplicaţii dependente de infrastructura IT, cum ar fi serviciile de e-mail, mesagerie sau alte servicii Web, sunt considerate tot mai des mission critical, pentru că, fără ele, activitatea companiei este paralizată.


Ce înseamnă astăzi mission critical pentru o companie?

Pe măsură ce tehnologia avansează, este normal ca definiţia conceptului „mission critical” să se transforme şi, odată cu ea, să se schimbe şi nevoile şi cerinţele de resurse IT ale companiilor. Sigur că ideea de mission critical este subiectivă şi poate fi diferită de la o companie la alta, dar, la bază, vorbim întotdeauna despre acele resurse IT fără de care compania nu poate să îşi desfăşoare activitatea. Pentru HP, această redefinire a însemnat o realiniere a portofoliului de soluţii astfel încât să putem susţine evoluţia mediilor IT, iar o parte importantă a portofoliului pentru companii mari este linia de echipamente HP Integrity Superdome 2.


Vorbim despre o linie nouă de produse sau de o completare de portofoliu?

Vorbim despre adaptarea conceptului HP de Infrastructură Convergentă la cerinţe mission critical, cu ajutorul ultimei generaţii de servere HP Integrity Superdome. De peste 10 ani, HP Superdome, vârful de lance, dacă vreţi, al liniei de echipamente Integrity, a stat la baza infrastructurii unora dintre cele mai complexe medii mission-critical din lume. În această perioadă, platformele Superdome au reprezentat soluţia potrivită pentru acele centre de date pentru care întreruperile nu înseamnă doar pierderi financiare. Multe companii mari se luptă în acest moment cu nevoia de a îmbunătăţi disponibilitatea infrastructurii IT, de a automatiza recuperarea datelor în cazul unui dezastru şi de a elimina întreruperile din activitate. Cea mai nouă generaţie HP Integrity Superdome 2 completează un portofoliu mai larg de soluţii integrate, de la elemente de stocare la reţelistică şi servicii tehnologice, portofoliu ce poate ajuta semnificativ la reducerea complexităţii mediilor IT şi a costurilor operaţionale şi care asigură valoare adăugată pentru clienţii noştri.


Ce înseamnă Infrastructură Convergentă mission-critical?

În termeni simpli, conceptul de Infrastructură Convergentă înseamnă eliminarea segmentărilor costisitoare şi ineficiente din infrastructura IT, reducându-i astfel complexitatea şi îmbunătăţindu-i flexibilitatea. HP a dezvoltat o arhitectură deschisă, bazată pe componente modulare, cu ajutorul căreia, pentru prima oară, clienţii pot să ruleze şi să îşi administreze toate aplicaţiile pe aceeaşi platformă, transferând uşor resurse către acele zone ale structurii IT unde este mai mare nevoie de ele. În acest context, HP Integrity Superdome 2 reprezintă o platformă mission-critical cu design blade, componente comune şi rack-uri standard, care permite consolidarea aplicaţiilor critice într-o singură locaţie IT.


Care sunt avantajele HP Integrity Superdome 2?

Prin comparaţie cu generaţia anterioară de echipamente, HP Superdome 2 include aproximativ 100 de inovaţii tehnologice care asigură un plus de flexibilitate, adaptabilitate şi siguranţă. Aş alege, dintre acestea, 3 avantaje majore ale acestor echipamente:


• Faptul că oferă disponibilitate excepţională pentru acele organizaţii pentru care întreruperile în activitate nu reprezintă o opţiune, indiferent de condiţii.
• Faptul că oferă abilităţi mission-critical fără a presupune costurile ridicate ale operării unei infrastructuri mainframe complexe. De la bun început, suita Superdome a fost proiectată în ideea de a oferi fiabilitate şi performanţă în schimbul unei fracţiuni din costul unui mainframe, atât din punct de vedere al costului de achiziţie, cât şi din punct de vedere al cheltuielilor de instalare, administrare şi întreţinere.
• Faptul că oferă un mediu IT stabil şi sigur, îmbunătăţind eficienţa operaţională a companiilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite