Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Sediul Reichle&De-Massari, cea mai „verde“ clădire din Elveţia

20 Octombrie 2010



Am avut onoarea de a participa recent la deschiderea oficială a noului sediu al companiei Reichle&Massari (R&M), undeva lângă Zürich, în Elveţia. Clădirea este una dintre cele mai ecologice din Europa şi permite reducerea cu 90% a consumului de energie faţă de construcţiile tradiţionale.



R&M, companie specializată pe soluţii de cablare şi elemente pasive de reţea, şi-a început activitatea în 1981 într-o clădire cu destinaţie rezidenţială şi s-a extins constant, ajungând astăzi la peste 30 de reprezentanţe naţionale şi un sediu central de 16.000 mp, în Wetzikon, un oraş din vecinatatea Zürich-ului. Noua clădire, un cub cu 5 etaje, înglobează tehnologii inovatoare din domeniul alimentării cu energie, încălzirii şi ventilaţiei. Proiectul s-a derulat pe parcursul a 3 ani şi jumătate, iar rezultatele sunt remarcabile.


80% mai puţin CO2
Clădirea consumă cu 90% mai puţină electricitate, iar volumul de CO2 emis în atmosferă s-a redus cu 80%. Aceste rezultate au fost posibile prin utilizarea unor pompe de căldură care exploatează foarte eficient diferenţele de temperatură dintre straturile de suprafaţă şi adâncime ale pământului. De asemenea, structura interioară a birourilor a fost gândită pentru a se baza cât mai mult pe lumina naturală, iar apa de ploaie este colectată şi folosită pentru toalete. Dincolo de ambiţiile „ecologiste“ ale companiei eleveţiei, scopul proiectului a fost şi consolidarea întregii companii într-o singură locaţie, noul sediu grupând acum 70% din volumul de activitate. Alături de elementele constructive inovatoare, sediul R&M beneficiază şi de restructurarea serviciilor logistice. Toate procesele interne au fost redefinite pentru a se atinge un nivel superior de eficienţă. Astfel, s-au redus la minimum toate deplasările induse de aprovizionarea cu materii prime şi componente, precum şi timpii de aşteptare pentru livrarea acestora. Ideea de bază a fost ca muncitorii să nu se deplaseze după componentele necesare, ci acestea să le fie livrate la masa de asamblare. Majoritatea proceselor de logistică internă au fost automatizate. La nivel de Supply Chain Management, compania R&M utilizează o soluţie furnizată de SAP. „Importanţa produselor R&M devine tot mai mare în contextul studiilor de specialitate care arată că una din patru întreruperi ale unei reţele este cauzată de probleme ale conectorilor. Pe de altă parte, cablarea structurată a devenit un element comun în dezvoltarea clădirilor de birouri, iar cloud computing, cu expansiunea centrelor de date şi a serviciilor adiacente, duce importanţa reţelei la maxim. În acest context, investiţiile pe care le facem în noua facilitate de producţie ne vor permite să devenim un producător mai inovativ şi să ne consolidăm poziţia pe piaţa de profil“, a declarat, Martin Reichle, CEO R&M, cu ocazia deschiderii oficiale.


Prezenţa în România
R&M este unul dintre partenerii obişnuiţi ai celor mai mulţi operatori de telecomunicatii, compania realizând o gamă modulară de produse de cupru si fibră optică, soluţii pentru topologii mixte necesare construcţiei şi expansiunii reţelelor acestora. Soluţiile R&M pentru „enterprise cabling“ sunt dezvoltate pe baza principiului asigurării condiţiilor maxime de fiabilitate şi securitate în realizarea reţelelor integrate de voce, date, video şi a aplicaţiilor de automatizare pentru clădiri. Pentru a păstra un nivel ridicat de performanţă şi fiabilitate, compania elveţiană investeşte anual circa 8 milioane EUR în cercetare şi dezvoltare. În România, R&M este prezentă cu un birou de reprezentare din iunie 2006, care are in prezent 5 angajati. Distributia este facuta printr-un canal extins de parteneri.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite