Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ICPE–CA, un institut deschis către lume

20 Octombrie 2010



Cu ocazia aniversării a 60 de ani de existenţă, Institutul Naţional de Cercetare–Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE–CA a organizat pe 30 septembrie evenimentul “Ziua Porţilor Deschise”, prilej cu care publicul larg a putut vizita institutul şi laboratoarele dotate cu aparatură de ultimă generaţie. Mai mult, vizitatorii, în special elevii de liceu şi studenţii, au putut face experimentări în cadrul unui “Laborator public”, sub îndrumarea personalului calificat. La sfârşit, au putut vizita un muzeu amenajat ad-hoc, conţinând aparatură pe care cercetătorii din institut au lucrat în trecut.
Prin organizarea acestei manifestări, ICPE-CA şi-a propus creşterea vizibilităţii rezultatelor reale ale cercetării, promovarea culturii inovării şi a celor mai importante transferuri tehnologice şi, nu în ultimul rând, apropierea mediului academic de mediul economic. În acest sens, la eveniment au participat reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Academiei Române, Consiliului pentru Inovare, Patronatului Cercetării şi Proiectării din România şi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale.
Având în vedere faptul că stimularea activităţii de cercetare, dezvoltare, inovare reprezintă o soluţie viabilă în depăşirea crizei economice, institutul şi-a expus oferta de produse şi servicii, a prezentat cele mai recente rezultate obţinute în cadrul proiectelor de cercetare, dar şi raportul de activitate pe 2009.

1 - Cercetător prezentând un fenomen de levitaţie magnetică dinamică


2 - Cel mai modern microscop optic din ţară, achiziţie de aproximativ 250.000 de euro, făcută în 2009


3 - Camera anehoică: camera izolată total fonic şi electromagnetic, una dintre cele trei existente în România



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite