Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

2010 dinamizează piaţa de achiziţii telecom

20 Octombrie 2010




GTS a preluat şi peste 100 de angajaţi ai Datek. Fondatorul şi managerul Datek, Leonard Lichi, a declarat că avea pregătită o strategie de exit şi că a discutat cu mai mulţi jucători din industrie eventualitatea unei preluări.
Grupul GTS CE a făcut opt achiziţii în ultimii opt ani, pentru a-şi consolida prezenţa în cele cinci ţări în care operează.


Adam Sawicki nu a respins ideea unor noi achiziţii, dar a precizat că în acest moment nu poate confirma alte planuri privind preluarea de companii. Totuşi, a dat asigurări că GTS CE are resursele financiare necesare pentru a face astfel de achiziţii în continuare. Achiziţia Datek este cea mai recentă operaţiune a GTS ce are ca obiectiv clar consolidarea pieţei regionale de telecomunicaţii. Operaţiunea, iniţiată în 2004 prin achiziţia, la acea dată în Cehia, a operatorului Aliatel, a fost urmată, un an mai târziu, de integrarea operatorului polonez Energis, a operatorilor slovaci Telenor şi Nextra şi apoi, pe piaţa cehă, de achiziţiile companiilor Contactel, Telenor şi Nextra. Impreună cu integrarea de noi furnizori telecom, GTS a finalizat recent şi restructurarea operaţională. Au fost create şapte unităţi de business şi funcţiuni regionale orientate către client.


Potrivit datelor ANCOM, piaţa de comunicaţii electronice a înregistrat la finalul anului 2009 valoarea de 4,010 miliarde euro. 2009 a fost primul an în care mulţi furnizori de servicii sau reţele de comunicaţii electronice au preferat să raporteze cifrele de afaceri şi să nu îşi mai auditeze veniturile pentru a transmite către Autoritate doar veniturile rezultate din servicii sau reţele de comunicaţii. În contextul scăderii veniturilor operatorilor în anul 2009 şi al reducerii bugetului de cheltuieli al ANCOM, Autoritatea a luat decizia ca, în acest an, să nu perceapă tariful de monitorizare datorat de operatori, pentru a încuraja operatorii să îşi continue investiţiile în extinderea reţelelor şi în inovaţie.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite