Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Cisco a prezentat studiul anual privind conexiunile broadband

20 Octombrie 2010



Cisco a prezentat rezultatele celui de-al treilea studiu anual privind conexiunile broadband. Studiul, realizat de Said Business School, Universitatea Oxford, evalueaza calitatea conexiunilor broadband din 72 de tari si 239 de orase. 14 tari sunt deja pregatite pentru „aplicatiile de mâine” ale Internetului, precum IPTV HD si servicii de comunicatii video de calitate ridicata (teleprezenta pentru consumatorii rezidentiali), care se asteapta sa fie adoptate la scara larga în câtiva ani, comparativ cu doar o tara în 2008. Aceste tari sunt: Coreea de Sud, Japonia, Letonia, Suedia, Bulgaria, Finlanda, România, Lituania, Olanda, Hong Kong, Germania, Portugalia, Danemarca si Islanda. Acest numar este în crestere fata de cele noua tari din 2009 si de una singura din 2008 (Japonia). Totusi, Letonia, Bulgaria, România si Lituania au rate de raspândire limitate comparativ cu altele.
38 de tari, 53% din total, au depasit diferenta digitala de calitate, având variatii mai putin evidente între calitatea conexiunilor broadband din orasele principale si din afara lor, ceea ce reprezinta o îmbunatatire de 58% într-un singur an. Studiul reafirma corelarea pozitiva dintre pozitia de lider în domeniul conexiunilor broadband si economiile bazate pe inovatie. Calitatea conexiunilor mobile broadband s-a îmbunatatit semnificativ, 10% dintre utilizatori bucurându-se deja de experiente de calitate semnificative comparativ cu cele ale conexiunilor fixe. Modelele de consum rezidential pentru conexiunile în banda larga încep sa varieze, o resedinta obisnuita necesitând peste 2Mbps si consumând aproximativ 20GB pe luna, în timp ce o casa inteligenta si conectata are nevoie de peste 20Mbps si consuma 500GB pe luna.
Viteza medie globala de download a crescut cu 49% în doar trei ani (3271Kbps în 2008, 4882 Kbps în 2009 si 5920 Kbps în 2010). Viteza medie globala de upload a crescut cu 69% în trei ani (794 Kbps în 2008, 1345 Kbps în 2009 si 1777 Kbps în 2010). Latenta medie a scazut cu 25% la 142ms, usor mai ridicata decât valoarea
de 140ms din 2009, dar tot semnificativ mai scazuta decât 189ms în 2008.
Coreea de Sud este în vârful clasamentului pentru conexiunile broadband pentru al doilea an la rând. Calitatea conexiunilor broadband din Coreea de Sud este cotata cel mai bine si a stabilit un nou record pentru întreaga lume. Viteza medie de download este de 33,5 Mbps, în crestere cu 55% din 2009, viteza medie de upload este de 17 Mbps, în crestere cu 430%, si latenta medie este 47ms, o îmbunatatire de 35% fata de cifra din 2009. Rata de penetrare a conexiunilor broadband este de 100%.


În timp ce unele tari au putut furniza acces la Internet de buna calitate pentru majoritatea populatiei, altele, în special în tarile mai putin dezvoltate, s-au concentrat pe furnizarea acestor servicii mai întâi catre orase - ca puncte cheie ale dezvoltarii economice, prin investitii în servicii prin fibra si cablu. Acest lucru contrasteaza cu abordarile tipice din economiile mai dezvoltate care s-au concentrat pe actualizarea conexiunilor broadband bazate pe cupru (DSL), pentru a furniza servicii unui procent cât mai mare al populatiei. Ca rezultat, aceste tari, incluzând multe din Europa de Est, precum Lituania, Letonia, Bulgaria, România, Republica Ceha si Ungaria, au putut face salturi mai mari decât economiile mai avansate, în ceea ce priveste calitatea conexiunilor broadband. Totusi, desi scorul BQS este mare, cifrele lor de penetrare sunt mici, ceea ce afecteaza clasarea lor drept lideri ai conexiunilor broadband.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite