Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Domeniu >> Categorie >> Tip Continut

Servicii de comunicatii unificate in oferta Romtelecom

21 Octombrie 2010



Romtelecom a lansat astazi MyOffice un serviciu de colaborare si comunicatii unificate bazat pe platforma de Unified Communication de la Microsoft si impachetat impreuna cu CEOD Romania. Serviciul ofera: mesagerie, conferinte audio/video, partajare de task-uri si documente etc. Sub diverse forme, platorma de comunicatii unificate a Microsoft era disponibila si pana acum pe piata locala, noutatea consta insa in reducerea substantiala a pretului prin livrarea in regim Software ca Serviciu. Astfel, costul My Office este intre 2,5 si 8 Euro/luna/user pentru majoritatea configuratiilor.
My Office acoperă toate nevoile de comunicare ale clienţilor companii, incluzând monitorizarea prezenţei angajaţilor (status şi disponibilitate), mesagerie instantă între aceştia pe echipamente fixe sau mobile, conferinţe audio, video şi web, dezvoltare de site-uri web şi spaţii de lucru comune, e-mail mobil, calendar, partajare a listei de adrese, a task-urilor comune şi a fişierelor, şi controlul documentelor. My Office oferă posibilitatea conectării audio şi video a mai multor persoane în acelaşi timp, indiferent de locul în care se află acestea, cât şi partajarea aceluiaşi desktop, folosirea aceloraşi aplicaţii, chiar şi lucrul în comun pe un document în timp real.
Serviciul poate fi accesat intr-o forma simpla doar prin browser (Internet Explorer de preferat) iar pentru functionalitati complete este necesara instalarea unui client local, este disponibil si pentru terminale mobile. De asemenea, exista o serie de echipamente pentru partea de videoconferinta care trebuie achizitionate separat, o camera web panoramica spre exemplu. Platforma este hostata de CEOD, iar Romtelecom adauga componenta de comunicatii si va gestiona vanzarile prin Divizia Business Solutions. Ulterior, dupa lansarea comerciala a Office 356 (facut public de Microsoft acum 2-3 zile) functionalitatile vor deveni mai complexe.
Servicii similare cu My Office sunt oferite si de alte companii, precum: Axigen, deasemenea pe o platforma Microsoft sau Appnor, pe tehnologie Google.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite