Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Incepand de luni posturile private de radio difuzeaza programe in format digital

05 Iulie 2005



Incepand de luni, 4 iulie a.c. Romania beneficiaza de radio digital in format T-DAB. Proiectul a inceput de fapt in ianuarie prin posturile publice: Romania Actualitati, Romania Muzical si Antena Bucurestilor.


"Romania devine, astfel, a 20-a tara europeana care foloseste sistemul T-DAB pentru transmisii digitale radio, aratand ca in domeniul comunicatiilor electronice si al broadcasting-ului radio putem fi competitivi la momentul aderarii la Uniunea Europeana." a declarat Zsolt Nagy, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, astazi, 4 iulie 2005, la aniversarea "Zilei Radiocomunicatiilor".


Cele doua posturi de radio private care, incepand de astazi, utilizeaza sistemul T-DAB sunt Pro FM si Radio Romantic. In Europa acest sistem este functional in urmatoarele tari: Anglia, Austria, Belgia, Croatia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Letonia, Rusia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Turcia, Ungaria.

Sistemul T-DAB, de difuzare a programelor radio in format digital, prezinta o serie de avantaje fata de alte sisteme de difuzare: sunet de calitate CD (compact disc), transmiterea de informatii aditionale programului difuzat, spre exemplu, date legate de melodiile difuzate; furnizarea de servicii cu valoare adaugata: informatii de trafic sau meteo, apeluri de urgenta; receptie de calitate in vehicule mobile datorita protectiei foarte bune la efectul Doppler; receptie foarte buna in conditii de interferenta a semnalului: in zone foarte aglomerate, dar si in zone montane sau zone izolate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite