Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Intel ajuta la crearea Open Data Center Alliance

29 Octombrie 2010



Intel a ajutat la crearea Open Data Center Alliance, o coalitie formata din mai mult de 70 de companii, care impreuna investesc in IT mai mult de 50 de miliarde de dolari anual si care desfasoara proiecte pentru dezvoltarea tehnologiei cloud. Alianta va oferi software-ul si hardware-ul care va conduce in viitor la crearea de solutii mult mai deschise si interoperabile pentru cloud computing. Rolul Intel in cadrul aliantei este unul consultativ, indreptat initial catre companiile producatoare de echipamente pentru end-user.
În cadrul evenimentului desfăşurat în sala Globe for Science and Innovation la CERN, Intel Corporation a dezvăluit o serie de noi iniţiative încadrate în viziunea „Cloud 2015”, ce au ca scop transformarea computing-ului online actual bazat pe tehnologiile cloud într-unul eficient, sigur şi simplu.
Viziunea Cloud 2015 a Intel are la bază trei elemente cheie: o reţea comună, ce permite schimbul de date între sistemele interne şi cele externe; o reţea automatizată, care va permite deplasarea sigură şi automată a aplicaţiilor şi resurselor pentru a îmbunătăţi semnificativ eficienţa energetică în cadrul centrelor de date; „nori” inteligenţi dedicaţi PC-urilor şi altor dispozitive, care vor şti ce tip de aplicaţii, comenzi şi tipuri de procesare ar trebui să fie rulate în „nor” sau pe laptop, smartphone, sau alt dispozitiv, astfel preluând specificaţiile unice ale dispozitivului la care se conectează, optimizând în totalitate experienţa online.
Intel va susţine aceste trei scopuri prin crearea de noi capacităţi software pentru procesoarele Intel Xeon, procesoare ce dispun de tehnologiile Intel Virtualization Technology (Intel VT) şi Intel Trusted Execution Technology (Intel TXT).


Open Data Center Alliance
Pentru a putea îndeplini obiectivele Cloud 2015, Intel a ajutat la crearea Open Data Center Alliance (Alianţa Centrelor de Date Deschise). Printre membri comitetului de conducere a alianţei se numără BMW, China Life, Deutsche Bank, J.P. Morgan Chase, Lockheed Martin, Marriott International, Inc., National Australia Bank, Shell, Terremark şi UBS.
Intel va colabora cu partenerii săi ce dezvoltă software şi hardware, determinând industria să inoveze folosind aceste standarde deschise, oferind o rampă de lansare următoarei generaţii de Internet. În acelaşi timp, prin intermediul acestei alianţe, Intel va oferi un sistem cloud deschis, eficient şi sigur, care va sta la baza afacerilor, jocurilor, muzicii, serviciilor de social media şi a serviciilor web care încă nu au fost inventate.


Intel Cloud Builders
Scopul programului Intel Cloud Builders este acela de a facilita îndeplinirea viziunii Cloud 2015. Intel a anunţat o extindere semnificativă a acestui program care reuneşte parteneri de top din industria soluţiilor software şi a sistemelor, pentru a oferi sfaturi şi îndrumare practică despre cum se implementează, menţine şi optimizează o infrastructură cloud.
În timp ce alianţa va determina viitoarele cerinţe pentru infrastructura cloud, programul Intel Cloud Builders va ajuta la îndeplinirea acestor cerinţe cu soluţii complete. Programul are acum un total de 20 de arhitecturi de referinţă, urmând ca în viitor Intel să dezvolte alte asemenea arhitecturi.
Intel Cloud Builders reprezintă o comunitate formată din cei mai importanţi furnizori de tehnologie de cloud computing, printre care Canonical, Cisco, Citrix, Dell, EMC, Enomaly, Eucalyptus Systems, Gproxy, HP, IBM, Intel, Joyent, Microsoft, NetApp, NetSuite, Novell, Parallels, Red Hat, Univa şi VMware.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite