Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

DMC-GF2 o noua camera cu obiectiv interschimbabil

04 Noiembrie 2010Panasonic anunta astazi lansarea modelului DMC-GF2, o noua camera-sistem din gama LUMIX G Micro System, bazata pe standardul Micro Four Thirds.
LUMIX DMC-GF2, cea mai mica si mai usoara camera-sistem din lume, cu obiectiv interschimbabil, are dimensiuni cu 19% mai reduse fata de modelul DMC-GF1* si este cu 7% mai usoara fata de camera din generatia anterioara.


DMC-GF2 vine echipata totodata cu un flash intern ce încorporeaza un nou mecanism de declansare, capabil sa elimine efectul de vigneta cauzat de distanta foarte mica între flash si sistemul de lentile interschimbabile. Noul model este echipat cu un sensor ultra-rapid Live MOS cu rezolutia de 12,1 megapixeli si cu un sistem de procesare Venus Engine FHD ce permit utilizatorilor sa obtina imagini de o calitate deosebita la fotografiile si clipurile video pe care le realizeaza cu GF2. Înregistrarea video se face acum la o rezolutie full HD de 1920 x 1080 la 60i (NTSC)/50i (PAL) în format AVCHD**.Operarea aparatului este foarte facila si intuitiva pentru orice utilizator gratie noii interfete GUI (Graphic User Interface) si a capabilitatilor de touch control. Focalizarea subiectului se realizeaza imediat, doar prin atingerea acestuia pe ecranul LCD de mari dimensiuni (460.000-dot), iar utilizatorul poate declansa aproape instantaneu, dupa focalizare. Meniul Touch Q poate fi configurat de catre fiecare utilizator conform functiilor si setarilor pe care le foloseste cel mai frecvent, iar o serie de butoane dedicate cum ar fi cel pentru pornirea filmarii si cel pentru modul Intelligent Auto (iA), fac din noul model DMC-GF2 o camera-sistem extrem de prietenoasa.
Odata fixat subiectul, camera este capabila sa îl urmareasca si sa îl autofocalizeze continuu chiar daca acesta se misca, gratie functiei de tracking AF. Selectarea 1-area AF si a functiei de Face Detection permite utilizatorului sa focalizeze cu mai multa finete chipurile umane, punând accentul, spre exemplu, pe ochii subiectului din imagine.
Multe alte functii ce pot fi operate manual, prin simpla atingere a ecranului tactil usureaza extrem de mult sarcina utilizatorului.


Carcasa este fabricata din aluminiu, iar modelul va fi disponibil pe piata în culorile negru, argintiu, alb, rosu si roz.


*: Pentru camera cu sistem de lentile interschimbabile si flash intern, la data de 4 noiembrie 2010.
**: Filmele full-HD (1920x1080) sunt emise de catre senzorul de imagine la 30p (NTSC)/25p (PAL) si înregistrate la 60i (NTSC)/50i (PAL). Cele HD (1280x720) sunt emise la 30p (NTSC)/25p (PAL) si sunt înregistrate la 60p (NTSC)/50p(PAL).Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite