Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Business Advantage Calculator – o noua aplicatie Tandberg

04 Noiembrie 2010



Tandberg, parte a Cisco, anunta posibilitatea de a calcula concret randamentul investitiilor în solutiile de videoconferinta. Soluţia software este disponibilă şi în limba română.
În scopul de a familiariza companiile cu tehnologia de videoconferinţă şi de a le informa cu privire la beneficiile pe care această tehnologie le poate aduce, Tandberg pune la dispoziţie pe site-ul său o nouă aplicaţie concepută special pentru acest scop - Business Advantage Calculator (BAC). Dupa înregistrarea la această adresă http://www.tandberg-business-advantage.com/default.aspx?lang=ro şi furnizarea unor informaţii minimale despre companie, BAC va estima beneficiile financiare reale ale implementării acestei tehnologii.


Business Advantage Calculator oferă informaţii importante despre cât de mult poate economisi o companie pe durata unui an prin reducerea cheltuielilor cu deplasarea şi înlocuirea lor cu comunicarea video. Calculele sunt bazate pe valoarea medie a cheltuielilor de transport, cazare precum şi informaţii despre frecvenţa călătoriilor de afaceri dintr-o companie.
De exemplu, cu ajutorul Business Advantage Calculator o companie de telecomunicaţii care angajează 250 de persoane, cu o echipă de management care anual efectuează aproximativ 100 de călătorii în afara ţării şi 1.200 în ţară, poate calcula următoarele:
- se efectuează cheltuieli pentru călătorii în interes de serviciu de aproximativ 151.607,58 de euro anual;
- angajaţii companiei pierd, în timp ce călătoresc, mai mult de 5.315 ore de productivitate în fiecare an;
- emisiile de dioxid de carbon pe care aceste călătorii le generează se ridică la 89 de tone de CO2 pe an;
- costurile totale suportate de companie în legătură cu calculele de mai sus sunt de 306.135,18 de euro pe an.


Fiecare călătorie de afaceri a unui angajat al companiei înseamnă timp neproductiv petrecut în aeroporturi, în maşină sau în gări. Business Advantage Calculator estimează cât de multe ore din timpul productiv este pierdut în acest mod de către o companie. Numărul de ore pierdute se traduce în costul real al deplasării suportat atât de angajaţi, cât şi de companie.
Elemente, cum ar fi satisfacţia angajaţilor, sunt greu de exprimat în termeni financiari. Cu toate acestea, în estimările sale, Business Advantage Calculator ia în considerare numărul de ore petrecute neproductiv în călătorii de afaceri, care duc, de asemenea la pierderea timpului pentru activităţi personale ale angajaţilor. În cazul în care, doar prin implementarea soluţiilor de conferinţe video, se poate recâştiga măcar o parte a timpului pierdut, satisfacţia angajaţilor devine măsurabilă. Mai mult, conferinţele video ajută la intensificarea cooperării, acest lucru duce la îmbunătăţirea productivităţii angajaţilor, individual, dar şi a celor care lucrează în echipe. Obţinerea de rezultate mai bune duce la sporirea satisfacţiei la locul de muncă.


Exemple de organizaţii care au decis deja să implementeze sisteme de videoconferinţă au arătat că astfel de decizii contribuie la reducerea considerabilă a emisiilor de CO2. „În prezent, organizăm în jur de 60 de conferinţe video pe lună. Aceste sesiuni de videoconferinţă se traduc prin reducerea lunară a emisiilor de CO2 cu 7 tone”, spune Inge Linduger, Manager Responsabil cu Mediul în cadrul Serviciului Vamal suedez.
Legislaţia în domeniul mediului înconjurător, în special în Uniunea Europeană, spune că fiecare tonă de CO2 pe care o companie o emite în atmosferă are valoarea ei de piaţă. Companiile au alocate o limită de carbon pe care o pot emite în atmosferă iar cele care depăşesc valorile alocate pot cumpăra de la organizaţiile care au cantităţi neemise, un permis pentru cantităţi suplimentare de carbon pe care le pot emite în atmosferă. În acest fel, pe lângă avantajele evidente de a reduce efectele dăunătoare asupra mediului, o companie poate obţine beneficii financiare reale prin vinderea respectivelor permise.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite