Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Intel deschide un centru R&D la Bucuresti

09 Noiembrie 2010



Centrul Intel Romania Software Development Center este o investiţie a Intel Software and Services Group (SSG), a cărei valoare se ridică la mai multe milioane de euro.
Iniţial, centrul va realiza activităţi de cercetare şi dezvoltare pentru platforma open source MeeGo.
„Exemplul Wind River a contat foarte mult in luarea acestei decizii”, a spus Kostas Katsohirakis, vicepreşedinte al Software and Services Group (SSG) si director al Strategic Business Development.
Wind River a fost cumparata de Intel anul trecut. În septembrie 2007, Wind River a cumpărat compania Comsys din Galati, pentru suma de 1,4 milioane de dolari. Comsys Galati a fost fondată în 2000, avea 52 de angajati si furniza servicii profesionale de dezvoltare de software.



Intel Romania Software Development Center se va concentra pe dezvoltarea de solutii software necesare pentru a crea cele mai bune experiente ale utilizatorilor pe o gamă largă de dispozitive inteligente bazate pe arhitectură Intel, incluzând smartphone-uri sau alte echipamente de uz general, precum televizoare inteligente sau sisteme de infotainment din autovehicule.
„Intel are o experienta impresionantă în dezvoltarea şi producerea de microprocesoare. Pentru a deveni o companie de computing, avem nevoie de cei mai buni dezvoltatori de software, care să îndeplinească viziunea şi planurile companiei. România este o locaţie potrivită pentru dezvoltarea de software, datorită unui mediu universitar prolific şi apropierii de clienţi şi de partenerii din ecosistem”, a declarat Renée James, Intel Senior Vice President şi General Manager, Software and Services Group.
Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Intel Software din România va angaja iniţial aproximativ 25 de profesionişti în domeniul cercetării şi dezvoltării software, numărul acestora urmând să crească în timp de trei sau patru ori, concomitent cu creşterea diversificării proiectelor. Noii angajaţi ai centrului vor continua să dezvolte în domeniul software open source. Centrul va pune la dispoziţia comunităţii open source noile sale descoperiri, cu scopul de a accelera avansul tehnologic şi de a implementa noile tehnologii cât mai repede.
Intel va continua traditia colaborării cu toate mediile de învatământ – primar, secundar, liceal si universitar - si va stabili mai departe parteneriate cu universitati. Intel Romania Software Development Center isi propune să stabilească noi legături cu instituţii academice şi guvernamentale şi să colaboreze strâns cu partenerii europeni din industria software.





Tags: Intel, centru RD

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite