Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Maguay va implementa un sistem informatic integrat, co-finantat de UE

10 Noiembrie 2010



In septembrie 2008, Maguay a depus proiectul „DEZVOLTAREA UNUI SISTEM INFORMATIC INTEGRAT PENTRU COMPANIA MAGUAY IMPEX SRL” pentru a obtine co-finantare prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”. Dupa o asteptare de aproape 2 ani, proiectul a fost aprobat (mai 2010) pentru ca incepand cu data de 15.10.2010 (semnarea contractului) sa se inceapa derularea sa.


Valoarea totală a proiectului este de 1.612.474,92 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 780.229,80 lei. Proiectul se implementeaza inBucuresti, la sediul societatii Maguay, pe o durata de 12 luni. Dupa cum mentiona si Laurian Tanasescu, consultantul pe care s-a bazat Maguay in realizarea proiectului, partea cea mai usoara este de a obtine aprobarea (avand in vedere durata obtinerii aprobarii, nu sunt de acord 100% cu domnia sa), iar cea mai grea de a cheltui fondurile si de a inchide proiectul cu succes.


Obiectivul proiectului il constituie cresterea competitivitatii companiei Maguay prin imbunatatirea sistemelor interne de management, imbunatatirea sistemului de relatii cu clientii, cresterea eficientei alocarii resurselor aflate la dispoziţia companiei, dezvoltarea unei baze de cunostinte interne a companiei (un Knowledge Base) ce va sprijini cresterea productivitatii angajatilor, o integrare mai rapida a noilor angajati si o perioada mai scurta necesara acestora pentru aajunge lanivelul de performanta necesar.Atingerea acestor obiective nu poate fi realizata decat utilizand un sistem informatic performant şi integrat, care sa cuprinda atat module aferente managementului companiei (ERP – Enterprise Resource Planning), cat si partea de relatii cu clientii (Customer Relations Management).


Dezvoltarea din ultimii ani ne-a adus la un nivel la care este obligatorie trecerea la o etapa superioara de comunicare, monitorizare şi management. Prezentul proiect vine sa sprijine cadrul general de crestere a eficientei si eficacitatii activitatilor companiei. In domeniul nostru de activitate, dinaminsmul si capacitatea de adaptare rapida la schimbarile din piata sunt factori cheie in asigurarea succesului pe piata. Concurenta este destul de mare, in special concurenta externa, iar pentru a-i putea face fata, avem nevoie de sisteme moderne de functionaresi de management. Implementarea unui astfel de sistem integrat nu este deci una dintre solutiile posibile pentru dezvoltarea companiei ci este o necesitate pentru continuarea activitatii” a declarat Eduard Pughin, Manager Operational Maguay.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite