Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Microprocesoare pe 32-biti pentru reducerea cu 50% a consumului de energie

18 Noiembrie 2010



Panasonic a dezvoltat o noua serie de microprocesoare pe 32-bit, cu memorie flash incorporata, ce vor contribui la reducerea consumului de energie al componentelor electronice din automobile, echipamente de birou si aparate electrice casnice.
Noile cipuri contribuie, de asemenea, la imbunatatirea performantelor echipamentelor in care sunt incorporate. Astfel, acestea sunt ideale pentru a echipa aparate electronice la care este nevoie de un consum minim atunci când se afla în modul stand-by. În plus, procesoarele pot opera la nivele diferite de tensiune, cu performante optime.
Mai mult, noile microprocesoare, ce au si un oscilator integrat, permit reducerea numarului de componente necesare la fabricarea echipamentelor electronice. Astfel, Panasonic are posibilitatea de a diminua dimensiunile aparatelor pe care le produce precum si costurile de fabricatie.


Noua serie MN103L de microprocesoare are urmatoarele avantaje:
1.Aproape 50%* reducere a consumului de energie în modul stand-by.
2.Operabilitate într-un interval de tensiune 2.2 V~ 5.5 V, ceea ce permite reducerea consumului de energie la operare cu aproximativ 50%*.
3.Numarul componentelor externe poate fi redus prin îmbunatatirea procesului de rescriere a memoriei flash si prin încorporarea de circuite analogice în procesoare.


Noile produse utilizeaza urmatoarele tehnologii inovatoare marca Panasonic:
1.Tehnologia de 110nm pentru procesarea informatiei din memoriile flash incorporate ce permite optimizarea performantelor in conditiile minimizarii pierderilor de energie
2.Tehnologia de baza pentru proiectarea noilor procesoare AM32L pe 32-bit care permite dublarea* eficientei energetice si tehnologia de incorporare a memoriilor flash in cipuri care permite citirea informatiilor intr-un interval de tensiune electrica foarte larg.
3.Tehnologia performanta de fabricare a circuitelor analogice capabile sa detecteze nivelele de tensiune electrica, functia incorporata de oscilatie si tehnologia incorporata in memoria flash ce permite rescrierea acesteia de pana la 100.000 de ori.


Compania a constatat o crestere a cererii de astfel de componente pe piata produselor electronice, mai ales din partea celor preocupati de protejarea medului inconjurator inclusiv printr-un consum mai mic de energie electrica. Mai mult, producatorii simt nevoia sa reduca numarul de componente din aparatele electrice si electronice si prin urmare si costurile.
Compania va incepe sa comercializeze noua serie de microprocesoare MN103L din ianuarie 2011.


*comparatie între seriile MN103L si MN103SF73.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite