Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Kingston este lider mondial pe sem. I din 2010, in piata DRAM

18 Noiembrie 2010



Compania Kingston Technology Inc. a fost clasata pe primul loc in lume de catre compania independenta de cercetare de piata iSuppli in primele sase luni ale anului 2010. Conform raportului, veniturile companiei Kingston provenite din vanzarea de modulele de memorie a fost mai mare de 2,56 miliarde $, ceea ce i-a oferit 45,8% din totalul pietei producatorilor de module de memorie.


“Relatiile puternice pe care le-am mentinut in decursul anilor cu partenerii nostri ne-au ajutat sa depasim criza din 2008 si din prima parte a anului 2009,” a declarat John Tu, cofondatorul Kingston. “Suntem norocosi ca aceste relatii au permis companiei Kingston sa isi mentina pozitia puternica.”

In 2009, iSuppli a pozitionat compania Kingston pe primul loc in loc lume pe piata de module de memorie, inregistrand venituri mai mari de 2,85 miliarde de dolari, cu o cota de 40,3% din piata producatorilor terti de module DRAM. Raportul iSuppli cuprinde doar veniturile survenite din vânzarea de module de memorie. Acesta nu acopera veniturile Kingston provenite din vanzarea modulelor NAND Flash. In februarie, Kingston a anuntat ca veniturile globale pe 2009 s-au situat la valoarea de 4,1 miliarde dolari, reprezentand a doua cea mai importanta valoare inregistrata de companie in istoria sa.


Avantajul nostru provine din faptul ca am avut grija de angajatii si clientii nostri din momentul in care am pornit compania, in urma cu 20 de ani,” a afirmat David Sun, cofondator Kingston. “Putem avea succes in continuare doar daca muncim si avem grija unul de celalalt.”


Produsele de memorie Kingston includ memoriile de brand sau specifice anumitor sisteme: ValueRAM, memorie construita dupa standardele industriei si care respecta specificatiile JEDEC si sunt destinate integratorilor de sistem; HyperX, memorie pentru impatimitii de jocuri si PC-uri, care au nevoie de un nivel de
performanta mai ridicat. Infiintata in 1987 cand avea in oferta un singur produs, Kingston acum produce si vindepeste 2.000 de produse de memorie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite