Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

ECOTIC lansează o campanie de colectare a deseurilor

18 Noiembrie 2010



Asociatia ECTIC a lansat azi campania de colectare selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice, intitulata „Scoate monstrii din birou”.
Companiile, institutiile publice si organizaţiile non-guvernamentale din România vor avea posibilitatea să se implice în mod direct, prin angajaţii lor, în aceasta campanie, care se desfăsoară în perioada 18 noiembrie-31 decembrie 2010.
În acest interval de timp, organizatiile vizate vor avea posibilitatea să renunţe la deseurile acumulate prin lansarea unor comenzi de preluare a acestora pe site-ul campaniei, www.monstriidinbirou.ro. Programul este realizat cu sprijinul colectorilor înregistrati în reteaua de parteneri ai asociatiei ECOTIC, acestia urmând să fie implicati în procesarea comenzilor alocate si colectarea propriu-zisă a DEEE-urilor.
Companiile si instituţiile care vor participa la campanie vor fi înscrise automat la o tragere la sorti, programată să aibă loc la finalul proiectului. Cantitatea minimă pentru predare este de 150 kg DEEE, organizatiile participante primind la fiecare 20 de kg de deseuri predate o înscriere la tragerea la sorti.
Eforturile participanţilor vor fi recompensate atât la nivel de angajat, cât si la nivel de companie. Astfel, în timp ce fiecare premiu câştigat de o entitate juridică implică si un premiu motivational pentru cel responsabil de efectuarea comenzii de preluare a DEEE-urilor, unitătile desemnate câstigătoare vor fi recompensate cu câte un set de laptopuri (20 de laptopuri pentru locul I, 10 laptopuri pentru locul II, 5 laptopuri pentru locul III si mentiuni ce însumează 15 laptopuri) sau echivalentul acestora în alte echipamente IT.
De asemenea, organizaţiile participante în cadrul campaniei „Scoate monștrii din birou” vor fi înscrise automat la Gala Premiilor pentru un Mediu Curat, eveniment ce va fi organizat de către ECOTIC în prima jumătate a lunii decembrie si în cadrul căruia vor fi premiate cele mai reusite proiecte implementate de companii, organizatii si institutii în 2010, în domeniul protectiei mediului.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite