Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

40 de inventii romanesti, 40 de medalii la EUREKA

23 Noiembrie 2010



Prin participarea României la cea de-a 59-a ediţie a Concursului internaţional Bruxelles–EUREKA dedicat inventicii, organizat în cadrul Salonului INNOVA şi găzduit în complexul Expoziţional HEYSEL, Palatul1, Bruxelles-Belgia, în perioada 18-20 Noiembrie 2010, ţara noastră a obţinut un bogat palmares. România, reprezentată de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, a expus în standul propriu un număr de 40 invenţii noi, provenind de la 33 entităţi (institute de cercetare, universităţi, societăţi comerciale de stat sau private şi persoane fizice). Majoritatea acestor invenţii au fost prezentate sub formă de prototip sau produs.Originalitatea şi ingenozitatea ideilor româneşti au impresionat şi de această dată juriul de specialişti, delegaţiile străine participante la salon, cât şi publicul vizitator, fapt confirmat de rezultatele obţinute. Toate cele 40 de invenţii au fost recompensate cu cate o medalie, însumând în final 17 medalii de aur, 18 medalii de argint, 5 medalii de bronz, precum şi 16 premii speciale acordate de o parte dintre ţările prezente (Belgia, Bosnia-Herţegovina, Iran, Republica Moldova, Polonia şi Federaţia Rusă).

Pentru o mai buna valorificare a tuturor oportunităţilor oferite de participarea la un eveniment organizat intr-un punct strategic cum este Bruxelles-ul, capitala Europei, ANCS împreună cu IPA CIFATT Craiova, în calitate de partener Enterprise Europe Network şi ABE – Agence Bruxelloise pour l’Enterprise, Enterprises Europe Network Correspondence Centre in Bruxelles – au organizat un eveniment de match-making, concretizat în brokerajul tehnologic ce a avut loc pe întreaga perioadă a salonului. Ţara noastră a fost reprezentată în Juriul Internaţional de Doru Dumitru PALADE, fost ministru al cercetării şi tehnologiei din România şi Radu-Ioan MUNTEANU Rectorul Universiţii Tehnice din Cluj-Napoca, iar delegatul oficial pentru Romania al salonului Bruxelles INNOVA a fost reprezentanta ANCS dr.ing.Camelia MARINESCU.
Premiile şi medaliile obtinute, împreună cu succesul evenimentului de brokeraj realizat, configurează succese viitoare pentru invenţiile prezentate la INNOVA 2010.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite