Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Servere >> Stiri si comunicate

Fujitsu simplifica migrarea catre cloud computing

26 Noiembrie 2010



Fujitsu a anunţat astăzi stabilirea de noi standarde pentru serviciile cloud prin Platforma sa Globală pentru Servicii Cloud – Global Cloud Platform – şi introducerea Dynamic Cloud, un nou set de servicii pre-integrate şi configurate care simplifică migraţia către servicii cloud private sau hibrid. Oferind o punte între infrastructurile centrelor de date aflate la ora actuală în locaţiile companiilor şi modelele de livrare ale viitorului, bazate pe servicii cloud, noua Platformă Globală de Servicii Cloud, omogenă, subliniază capabilitatea Fujitsu de a livra servicii la nivel mondial, ca provider IT de încredere.


Fujitsu Dynamic Cloud oferă clienţilor controlul asupra unor factori esenţiali şi decisivi pentru adoptarea serviciilor cloud la nivel de corporaţie. Oferind opţiuni bazate pe cerinţele de afaceri şi politică a diverselor companii în ceea ce priveşte factori importanţi precum locaţia şi viitoarea portabilitate a datelor, Fujitsu înlătură marile probleme care pot să încetineasca dezvoltarea unei companii şi chiar să o oblige să rămână pe loc, în acelaşi stadiu.
Introducând un nou standard pentru serviciile sale cloud din întreaga lume, Fujitsu permite clienţilor săi să îşi deservească mai bine proprii clienţi. Faptul că există în mod garantat hosting local şi mirroring de date în puncte strategice din întreaga lume rezolvă problemele de latenţă pentru serviciile livrate la distanţă, permiţând obţinerea unor servicii bazate pe Internet şi disponibile “oriunde şi oricând”, precum şi accesul la diverse aplicaţii, la cerere.


Prin sincronizarea globală Fujitsu asigură consistenţă tuturor elementelor cloud, incluzând utilizarea dinamică şi alertă, timpi de încărcare, preţuri, facturare şi asistenţă conform Service Level Agreement (SLA) – indiferent în ce loc din lume ar fi livrate aceste servicii. Fujitsu a finalizat construirea unei reţele globale de centre de date cu eficienţă energetică certificată Tier 3+, care oferă cele mai înalte niveluri de protecţie de date, fiabilitate a serviciilor şi securitate – permiţând astfel lansarea Platformei Globale de Servicii Cloud. Trecând la serviciile cloud găzduite de Fujitsu clienţii se vor bucura atât de compatibilitate totală cu legislaţia locală cât şi de liniştea asigurată de cele mai bune niveluri de securitate şi confidenţialitate, precum şi de o disponibilitate conform SLA. Se estimează că primele implementări vor intra în funcţiune în aprilie 2011.


Platforma Dynamic Cloud
Platforma Dynamic Cloud de la Fujitsu, cu oferte standardizate şi conectate la nivel global, se bazează pe oferta Infrastructure as a Service lansată în Europa Centrală, Orientul Mijlociu, Africa şi India (CEMEA&I) în noiembrie 2009. Pe măsură ce marile întreprinderi migrează cu serviciile lor, Dynamic Cloud asigură într-un mod foarte simplu portabilitatea aplicaţiilor şi suport pentru toate procesele cheie de business.


De asemenea, clienţii sunt protejaţi de riscul unui blocaj al serviciilor cloud. Fujitsu consideră că portabilitatea de date între centrele de date şi providerii de servicii găzduite este esenţială şi, ca urmare, pune la dispoziţia clienţilor Application Programming Interfaces (APIs) deschise. Cum fiecare companie evaluează constant situaţia curentă a serviciilor sale cloud şi în acelaşi timp caută în permanenţă soluţii « mai bune, mai rapide şi mai ieftine », Dynamic Cloud Platform de la Fujitsu este special concepută astfel încât să asigure cu uşurinţă accesul la date şi portabilitatea acestora.


“Finalizarea Global Cloud Platform şi introducerea pe piaţă a Dynamic Cloud reprezintă doi paşi uriaşi care le permit clienţilor noştri să accelereze adoptarea cloud computing,” a declarat Andre Kiehne, Vice President Services, Fujitsu Technology Solutions. “Indiferent unde vă aflaţi pe glob, Fujitsu vă pune acum la dispoziţie o platformă de livrare pentru servicii cloud la un standard ridicat – la fel cu standardele pe care clienţii noştri au ajuns să le aştepte de la produsele noastre hardware. Oferta noastră Dynamic Cloud se bazează pe acest cadru complet şi oferă tehnologii care permit livrarea de servicii cloud, aducând combinaţia ideală de servicii IT tradiţionale şi pentru medii de tip cloud – precum şi garanţii de neclintit în materie de portabilitate viitoare.


“Plătind doar pentru serviciile pe care le utilizează, companiile au opţiunea de a “încerca înainte de cumpăra”, dar şi de a implementa rapid servicii care aduc o valoare reală afacerii lor,” spune Kiehne. “Aceste oferte combinate diferenţiază Fujitsu de alţi provideri de servicii cloud şi deschid calea către noi niveluri ale serviciilor cloud pe care intenţionăm să le oferim în viitor – cum ar fi platforma ca serviciu.”


Fujitsu permite upgradarea sistemelor pentru livrare de servicii cloud
Noua infrastructură permite clienţilor să facă schimb de date şi servicii între medii cloud private şi trusted pentru servicii cloud într-un proces cunoscut sub numele de “cloud bursting” – upgradarea resurselor pentru a acoperi noi cerinţe legate de serviciile cloud. Permiţând schimbul de date şi interfaţa excelentă între servicii cloud private şi trusted, dar şi între servicii găzduite la distanţă sau oferite în locaţie, clienţii pot să descarce infrastructuri întregi de IT în medii cloud – şi să înceapă deja să constate beneficiile câştigate prin controlarea costurilor şi garantarea disponibilităţii serviciilor. Fujitsu prezintă “agriculture cloud” – servicii cloud în domeniul agriculturii - în cadrul VISIT, un eveniment Fujitsu Forum Europe care are loc la München, în Germania, în perioada 24-25 noiembrie. Acesta arată cum fermierii tradiţionali pot folosi tehnologia cloud pentru a-şi administra cu succes afacerea – şi pentru a asigura migraţia mai simplă a unor generaţii succesive de fermieri, prin partajarea de informaţii şi resurse.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite