Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

HP Software Universe, noi tendinte in economia globala

30 Noiembrie 2010



(live from Barcelona)
HP a prezentat in contextul editiei 2010 a evenimentului european Software Universe noile tendinte pe care le inregistreza economia globala. In mod real companiile din intreaga lume au un nivel ridicat de asteptare din partea industriei IT in termeni de cresterea flexibilitatii, a automatizarii, securitatii si controlului. Din pacate aceste asteptari sunt subminate de existenta unor aplicatii desuete (cea mai mare parte dintre aplicatiile de business vandute astazi au 4-5 ani vechime) si foarte customizate pespecificul clientilor saua unei infrastructuri rigide. Peste acestea se adauga si inevitabila explozieinformationala cu tendinta de a colecta date din toate mediile, inclusiv social networking.
Confom lui Jan Zadak, Vice-President HP Software EMEA, mediul economic global cunoaste trei tendinte principale:
-companiile au nevoie de noi modele de business pentru a face fata provocarilor curente la nivel de crestere eficienta, depasire concurenta si nevoia de schimbare.
- prin apartitia unor noi tehnologii,sistemele IT devin elementul cheie in efortul companiilor de a livra valoare clientilor.
- forta de munca se schimba prin trasferul de generatie devenind tot mai atrasa de mediul virtual, de lucrul colaborativ dincolo de orice granite sau bariere. Noua generatie se asteapta sa fie conectata permanent sisa primeasca rezultate imediate.
In acest context, HP lanseaza conceptul ,,instant on enterprise,, prin care companiile si sistemele IT devin unul si acelasi organism, informatia real time si viteaza mare de reactie fiind caracteristicile elementare. Pentru atingerea acestor obiective HP se bazeaza pe transformarea aplicatiilor sipe infrastructura convergenta. In viziunea HP, functia de CIO (Chief Information Officer) trebuie sa devina un ,,broker de servicii IT,, care sa asigure disponibilitatea si calitatea acestora la un cost cat mai performant.
Divizia de software din cadrul HP este cea mai importanta entitate din cadrul companiei, cu venituri de peste 57 miliarde USD (HP Enterprise Business)in ultimul an fiscal, dintr-un total de cca 126 miliarde.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite