Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Romsys a obţinut certificarea Cisco Silver īn Romānia

01 Decembrie 2010




Horaţiu Berdilă - CEO Romsys


În urma unui proces amănunţit de certificare, Romsys – unul dintre cei mai importanţi integratori de sistem din România – a obţinut din partea Cisco Systems statutul de Silver Partner. Despre detaliile procesului de certificare şi despre avantajele de business pe care statutul de Cisco Silver Partner le conferă Romsys, am discutat cu domnul Horaţiu Berdilă, CEO al integratorului român.

Ce presupune mai precis procesul de certificare?

Obţinerea statutului de Silver Parner al Cisco System a implicat demonstrarea însuşirii unor abilităţi clare în ceea ce priveşte utilizarea echipamentelor Cisco din familia routere-lor şi switch-urilor. Printre ariile de specializare în care ne-am demonstrat cu succes competenţa se numără Unified Communication – capacitatea de integrare a soluţiilor de trasfer date, voce şi semnal video – şi zona de management al securităţii informaţiei. Un aspect important l-a constituit buna desfăşurare a procedurilor interne privind serviciile Cisco Lifecycle, începând de la pregătirea şi planificarea funcţionării echipamentelor, trecând prin proiectarea, implementarea şi operarea soluţiilor, până la faza de optimizare şi testare.


În ce se concretizează pentru Romsys evoluţia către noul tip de parteneriat cu Cisco?

Am obţinut statutul de Cisco Silver Partner în cadrul programului dezvoltat de Cisco pentru partenerii de pe canalul de distribuţie – Cisco Resale Channel. În funcţie de nivelul de parteneriat, în cadrul iniţiativei este oferit acces la programe de training cu privire la cele mai noi tehnologii dezvoltate de producătorul de echipamente, training pentru dezvoltarea abilităţilor de vânzări, precum şi informaţii de detaliu de natură tehnică, necesare în utilizarea echipamentelor sau în activităţile de suport clienţi. Nivelul de asistenţă oferit partenerilor creşte cu fiecare nivel de certificare. De asemenea, programul oferă acces la un sistem de stimulente – precum acordarea unor discount-uri semnificative la achiziţionarea unui anumit tip de echipamente şi posibilitatea accesării unui fond comun de activităţi de marketing şi promovare. Beneficiile parteneriatului se concretizează în timp prin eficienţa proiectelor implementate, prin creşterea nivelului de satisfacţie a clienţilor şi, nu în ultimul rând, prin creşterea numărului de lead-uri prin participarea la licitaţii unde clienţii solicită doar un anumit tip de expertiză. De asemenea, statutul de Silver Partner generează un avantaj pentru echipa de vânzări, care poate utiliza certificarea Cisco drept un puternic argument de convingere a noilor clienţi.


Calitatea echipei de experţi Romsys este una de renume pe piaţa integratorilor de sisteme din România. Care a fost rolul acesteia în obţinerea statutului de Cisco Silver Parner?

Într-adevăr, avem la Romsys echipe de experţi cu care puţine companii de IT de pe piaţa locală se pot mândri. Fiecare membru este certificat pentru aria de expertiză pe care o acoperă în cadrul proiectului. De asemenea, pe lângă echipele de experţi, compania a creat echipe de suport care sunt sunt pregătite în detaliu pentru a putea răspunde în timp real solicitărilor clienţilor, la cel mai ridicat nivel de calitate. Deoarece gradul de satisfacţie al clienţilor reprezintă una dintre cerinţele majore pentru cele mai multe dintre certificările deţinute de noi, de-a lungul timpului am investit numeroase resurse în această direcţie, constituind chiar o divizie de business centrată pe acest tip de servicii.


Care este strategia Romsys pentru următoarea perioadă pe segmentul echipamentelor de comunicaţii? Ce segmente de piaţă vă deschide noul statut?

Din punctul de vedere al afacerilor Romsys, noul statut nu face decât să confirme nivelul de excelenţă al echipei noastre şi să netezească, poate, calea spre proiecte de o mai mare complexitate, care necesită implicarea a mai mulţi specialişti cu multiple competenţe. Strategia noastră pe segmentul echipamentelor de comunicaţii este una integrată şi flexibilă în acelaşi timp. Ca integratori de soluţii şi servicii IT, ne implicăm în proiecte care ne solicită atât abilităţile de implementare a sistemelor de comunicaţii bazate pe echipamente Cisco, cât şi pe cele de integrator de soluţii de business sau pentru managementul întreprinderilor. Ponderea variază de la situaţie la situaţie. În orice caz, suntem foarte atenţi la toate segmentele pieţei, de la cel al companiilor mari şi al administraţiilor, până la cel al companiilor medii.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite