Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Cisco prezinta Virtualization Experience Infrastructure

06 Decembrie 2010



Cisco a prezentat Virtualization Experience Infrastructure, un sistem IT complet pentru simplificarea virtualizării desktop si pentru îmbunătătirea experientelor de colaborare virtuală.
Cisco VXI Validated Desktop Virtualization System include cele mai bune tehnologii de la Cisco, Citrix, EMC, NetApp, VMWare si Wyse.
Cisco VXI ajută companiile să depăsească principalele bariere care le stau în calea obtinerii beneficiilor financiare, de securitate a datelor si de flexibilitate a fortei de muncă oferite de virtualizarea desktop fără compromiterea experientei utilizatorilor sau abilitatea de a integra medii bogate sau capabilităti de colaborare video. Cisco VXI, de asemenea, reduce costul total de proprietate asociat solutiilor de virtualizare desktop prin cresterea semnificativă a numărului de desktopuri virtuale care pot fi găzduite pe fiecare server.


Cisco a introdus si două noi dispozitive client proiectate să permită utilizatorilor să se bucure de toate beneficiile virtualizării desktop fără sacrificarea experientei bogate de colaborare inerentă computerelor personale cu putere ridicată. Tableta business Cisco CiusTM va putea face parte din medii desktop virtualizate în momentul lansării prin introducerea unei nou-proiectate aplicaţii produsă de Citrix, VMware si Wyse.
Conform estimărilor analistilor, virtualizarea desktop poate reduce costurile de suport per utilizator cu până la 51%, în conditiile în care aceste costuri reprezintă 67% din costurile IT legate de PC-uri.


Cisco a anuntat si o serie de produse, inovatii si servicii gândite să facă tehnologia Cisco TelePresence si colaborarea video mai accesibile, mai usor de administrat sub o arhitectură comună, prin servicii de tip cloud.
Cisco estimează că traficul de comunicatii video va creste de 10 ori din 2008 până în 2013. Pentru că din ce în ce mai multe organizatii implementează tehnologii video, Cisco a anuntat că toate punctele finale de colaborare ale Cisco vor avea capabilităti video. În plus, Cisco a anuntat că toate ofertele de voce si video vor interopera nativ cu Cisco® Unfied Communications Manager.
Pe măsură ce companiile adoptă soluţii de colaborare video (teleprezentă) si apeluri video în interiorul organizatiilor, existenta unei singure infrastructuri de control pentru voce si video care functionează pe o singură arhitectură poate ajuta implementări mai simple, poate îmbunătăti administrarea si poate aduce o recuperare mai rapidă a investitiei. Sistemul de control si procesare a apelurilor Cisco Unified Communications Manager face exact asta. Fiind deja fundatia pentru ofertele de voce ale Cisco si Cisco TelePresence, Cisco Unified Communications Manager permite initierea rapidă a apelurilor video prin apăsarea unui singur buton. Dispozitivele finale achizitionate prin Tandberg se vor conecta acum la Cisco Unified Communications Manager, începând cu Cisco IP Video Phone E20 din acest trimestru. Plecând de la această premiză, Cisco va continua integrarea tehnologiilor Cisco si Tandberg printr-o strategie convergentă.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite