Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Google Street View s-a lansat in Romania

08 Decembrie 2010



Google a anuntat astazi lansarea serviciului Street View pe Google Maps pentru 8 orase din Romania (Bucuresti, Arad, Oradea, Brasov, Timisoara, Cluj, Sibiu si Constanta), principalele statiuni de schi de pe Valea Prahovei si litoralul Marii Negre. In total, Street View acopera peste 6.000 de kilometri din Romania.
In functie de feedback-ul primit, Google va extinde acest serviciu si va include si alte orase din Romania.
Romania este cea de-a 27-a tara unde Street View este disponibil, acesta fiind primul produs localizat lansat de la deschiderea biroului Google in Romania, la inceputul lunii noiembrie. Imaginile din Romania sunt din 2008 si 2009, fiind vizibile atat de pe calculator, cat si de pe mobil (smartphone cu Android si iPhone). In zonele in care Street View este disponibil, imaginile la nivel stradal pot fi accesate intrand in cel mai mic nivel de detaliere pe Google Maps sau plasand pictograma portocalie „pegman” (un omulet stilizat de culoare portocalie n.r.) din partea stanga a hartii pe o strada marcata cu albastru. Puteti vedea exteriorul unui restaurant inainte de a ajunge acolo, puteti planifica o calatorie sau puteti vedea imprejurimile inainte de a decide sa cumparati o casa.
Dan Bulucea, Country Manager Google Romania a declarat ca Google a intrat pe piata din Romania cu intentia de a stabili parteneriate, nu de a concura cu cineva.
„Vrem sa punem la dispozitie unelte companiilor mici romanesti, care sa le permita utilizarea internetului mai eficient. Prioritatile pentru 2011 sunt: companii mai prezente online, Romania sa fie mai vizibila online prin Google maps, cat mai multe produse sa fie localizate”, a declarat Dan Bulucea .
In prezent, in biroul local lucreaza doi oameni, urmand ca din 2011 sa mai fie angajate, pana la sfarsitul anului, 7-8 persoane, in principal pe vanzari.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite