Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

MasterCard lanseaza primul serviciu MoneySend din Europa

15 Decembrie 2010



Russia Standard Bank este prima bancă din Europa, care furnizează serviciul de transfer de bani între persoane fizice, prin platforma MasterCard MoneySend.
Programul, lansat ca parte a pachetului de servicii pentru clienţi, oferit de Russia Standard Bank, va deschide drumul pentru transferuri de bani de pe un card pe altul, pentru clienţii săi. Clienţii RSB, posesori de carduri MasterCard® şi Maestro®, vor avea posibilitatea să trimită bani direct către alţi posesori de carduri MasterCard şi Maestro, fie clienţi ai aceleaşi bănci, fie ai altor bănci din Rusia. Serviciul MoneySend Russia Standard Bank va fi disponibil prin toate ATM-urile din ţară, putând fi utilizat de aproape toţi posesorii de carduri MasterCard şi Maestro din Rusia, cu aprobarea tranzacţiei de către bancă.


Cum funcţionează MoneySend
Pentru a face un transfer de bani, posesorii de carduri Russia Standard Bank au nevoie doar de numărul cardului MasterCard sau Maestro, aferent persoanei care primeşte banii, împreună cu cererea de transfer făcută la unul dintre ATM-urile RSB sau prin platforma RSB de internet sau mobile banking. Suma maximă pentru o tranzacţie la ATM este de 15.000 de ruble şi de 5.000 de ruble pentru transfer prin internet sau mobile banking.



Conform Băncii Mondiale, în iulie 2010 valoarea transferurilor de bani internaţionale între persoane fizice era de 440 de miliarde de dolari. Rusia reprezintă o piaţă importantă pentru transferurile de bani interne sau internaţionale. De exemplu, conform Bank of Russia, transferurile de bani din acest an (până în luna septembrie 2010), realizate din Rusia, către destinatari - rezidenţi şi nerezidenţi, prin intermediul instituţiilor de credit (incluzând operatorii de transferuri de bani) au avut o valoare de 29,4 de miliarde de dolari. Aceste cifre fac din Rusia cea mai importantă piaţă europeană de transferuri de bani către exterior.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite