Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Programele de formare adresate întreprinzătorilor, direcţie strategică prioritară pentru INIMM

15 Decembrie 2010




Ana Maria Onu, Director General INIMM

Umaniştii au pus dintotdeuna omul mai presus de orice, considerându-l valoarea supremă, “măsura tuturor lucrurilor”. Acest curent filosofic şi spiritual îşi găseşte aplicarea în zilele noastre şi în context economic, la nivelul UE existând programe complexe dedicate dezvoltării profesionale a resurselor umane. În România, Institutul Naţional pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (INIMM) oferă o gamă din ce în ce mai diversificată de programe de formare adresate întreprinzătorilor şi celor care doresc să starteze o afacere. Care este valoarea acestui demers? Pentru Ana Maria Onu, directorul general INIMM, explicaţia este simplă: resursa umană este generatoare de progres şi, implicit, elementul fundamental în succesul oricărui business.

În ce măsură viitorul IMM-urilor româneşti pe piaţa comunitară depinde de participarea la programe de instruire, perfecţionare şi formare profesională?

Este cunoscut faptul că principala valoare a unei companii sunt oamenii săi.


Există o zicală izvorâtă din experienţa colectivă, „Omul sfinţeşte locul!”, care, în mediul business, are valoare de adevăr adaptată astfel: “Omul instruit sfinţeşte afacerea!”. Pe o piaţă concurenţială, afectată de criza economică, resursa umană calificată, aflată într-un proces continuu de formare, poate fi elementul cheie care face diferenţa între un IMM cu viitor, cu perspective, şi un IMM orientat preponderent către supravieţuirea în limitele prezentului.


Ce tipuri de cursuri organizaţi în sprijinul întreprinzătorilor şi al angajaţilor?

Institutul are o ofertă diversificată de programe de formare adresate atât întreprinzătorilor, cât şi tinerilor care doresc să îşi înfiinţeze o afacere, şomerilor de lungă durată, angajaţilor care doresc o calificare. Toate aceste programe de formare sunt concepute într-o manieră flexibilă, prietenoasă, respectând desigur legislaţia referitoare la formarea profesională a adulţilor. Cursurile organizate de INIMM sunt autorizate de către Consiliul Naţional pentru Formarea Profesională a Adulţilor şi se finalizează cu o diplomă recunoscută de Ministerul Muncii şi de Ministerul Educaţiei. Un aspect important îl constituie oferta INIMM de cursuri gratuite pentru beneficiari, organizate în cadrul proiectelor derulate de Institut.


Astfel, dacă veniţi acum la INIMM, puteţi participa la cursuri de dezvoltare antreprenorială, la cursuri de dezvoltare de competenţe IT sau la cursuri de management de proiect. Organizarea şi desfăşurarea acestor cursuri este finanţată prin proiecte, iar condiţiile de participare nu sunt unele restrictive.


Care sunt cele mai importante proiecte şi programe prin care Institutul a susţinut şi susţine nevoia IMM-urilor de a avea resurse umane calificate, aflate într-un proces continuu de formare?

Aici ar fi multe de spus. Avem o experienţă de 12 ani în aceste activităţi. Am susţinut şi susţinem dezvoltarea resurselor umane în cele mai variate moduri, de la cursuri clasice, organizate într-o sală de curs, la cursuri tip e-learning, programe de formare personalizate şi dedicate unui grup restrâns, cum ar fi angajaţii unui IMM cu solicitări punctuale.


La ora actuală, promovăm o serie de proiecte cu caracter social şi eterogen. Antreprenoriat pentru tineri şi seniori sau antreprenoriat pentru dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale sunt doar două iniţiative care se bucură de un real succes.


Prin ce modalităţi întăriţi şi eficientizaţi parteneriatului dintre sectorul IMM, instituţii cu profil de cercetare-dezvoltare şi instituţii de învăţământ superior, în vederea creşterii competitivităţii şi promovării inovării?

Pentru IMM-uri, competitivitatea şi inovarea sunt concepte care descriu o stare de fapt aproape ideală. O concentrare de resurse extrem de variate, conjunctura economică favorabilă, un mediu legislativ şi fiscal coerent constituie premisele competitivităţii în IMM-uri şi în cadrul IMM-urilor inovative.


Am făcut referire la „resurse”. O bună colaborare între IMM-uri, pe de-o parte, ca exponenţi ai unor nevoi, şi institutele de cercetare sau instituţiile de învăţământ superior, ca furnizori de soluţii, reprezintă tot o resursă care poate fi valorificată biunivoc. INIMM mediază această colaborare prin-tr-o diversitate de activităţi, pornind de la organizarea de seminarii pe teme de interes comun, întâlniri pe domenii de activitate, elaborarea de proiecte comune, până la medierea de parteneriate transnaţionale.


Este viitorul IMM-urilor o investiţie constantă în dezvoltarea competenţelor resurselor umane? De ce este vital pentru comunitatea antreprenorilor să susţineţi o astfel de direcţie? Care sunt principalele câştiguri pe care aceştia le-au identificat în urma finalizării cursurilor derulate prin INIMM?

Categoric. Vorbind de avantajul competitiv, în condiţiile actuale eu nu pot să identific decât resursa umană drept generatoare constantă de progres. Inovarea este apanajul resursei umane, iar competitivitatea - consecinţa inovarii, deci, oricum am privi problema, constatăm că omul este măsura tuturor lucrurilor.


Antreprenorii sunt o categorie aparte, flexibilă, dar şi vulnerabilă la valurile schimbării. Antreprenorii sunt linia întâi, deci trebuie susţinuţi din toate direcţiile. Noi am identificat-o pe aceasta şi înaintăm în această direcţie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite