Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

HP Software Universe 2010 fixează tendinţele globale īn IT

16 Decembrie 2010




Jonathan Rende


HP a prezentat, în contextul ediţiei 2010 a evenimentului european Software Universe, noile tendinţe pe care le înregistrează economia globală. IT-ul a devenit o componentă esenţială pentru orice business, iar companiile din întreaga lume au un nivel ridicat de aşteptare din partea industriei, în termeni de creştere flexibilitate, automatizare, securitate şi control.

Din păcate, aceste aşteptări, sunt subminate de existenţa unor aplicaţii desuete (cea mai mare parte dintre aplicaţiile de business vândute astăzi au 4-5 ani vechime) şi foarte customizate pe specificul clienţilor sau a unei infrastructuri rigide. Peste acestea, se adaugă şi inevitabila explozie informaţională, cu tendinţa de a colecta date din toate mediile, inclusiv social networking, ceea ce complică administrarea, analiza şi stocarea acestora. Confom lui Jan Zadak, Vice-President HP Software EMEA, mediul economic global înregistrează trei tendinţe principale:


• companiile au nevoie de noi modele de business pentru a face faţă provocărilor curente la nivel de creştere eficienţă, depăşire concurenţă şi nevoia de schimbare.
• prin apariţia unor noi tehnologii, sistemele IT devin elementul cheie în efortul companiilor de a livra valoare clienţilor.
• forţa de muncă se schimbă prin transferul de generaţii devenind tot mai atrasă de mediul virtual, de lucrul colaborativ dincolo de orice graniţe sau bariere. Noua generaţie se aşteaptă să fie conectată permanent şi să primească rezultate imediate.


Pentru acest mediu economic, HP a lansat conceptul „instant on enterprise“ prin care companiile şi sistemele IT devin unul şi acelaşi organism, informaţia şi viteza mare de reacţie fiind caracteristicile principale. Pentru atingerea acestor obiective HP se bazează pe transformarea aplicaţiilor şi pe infrastructura convergentă. În viziunea HP, funcţia de CIO (Chief Information Officer) trebuie să devină un „broker de servicii IT“, care să asigure disponibilitatea şi calitatea acestora la un cost cât mai performant.


Application Lifecycle Management

Din punct de vedere tehnologic, noutatea evenimentului a reprezentat-o lansarea versiunii 11 a HP Application Life-cycle Management. Oficialii HP consideră că ALM 11 va deveni un element cheie în modernizarea aplicaţiilor enterprise, deoarece un procent mare dintre companii sunt conştiente de nevoia acestei modernizări şi au fonduri alocate în acest scop. „67% dintre companii au iniţiat procese de modernizare a aplicaţiilor, dar, în lipsa unor unelte corespunzătoare de gestiune aceste proiecte au eşuat,, a declarat Jonathan Rende, Vice President of Applications Solutions în cadrul HP Software.


HP ALM 11 unifică elementele disparate ale procesului de dezvoltare a unei aplicaţii, oferind o platformă comună pentru gestiunea întregului proiect, de la analiza cerinţelor şi scrierea produsului, până la testarea şi livrarea acestuia. HP ALM 11 include un modul extins de project management pentru a elimina nevoia unor aplicaţii oferite de alţi furnizori, precum şi un modul complex pentru automatizarea proceselor de testare a aplicaţiilor. În mod obişnuit, companiile care dezvoltă software testează manual rezultatele muncii, fapt ce implică o perioadă de timp extinsă şi un număr mare de resurse umane implicate. Cu HP Sprinter aceste procese sunt automatizate, timpul şi costurile aferente testării produselor software reducându-se cu cca 50%. În premieră, HP a anunţat şi derularea unui parteneriat cu SAP, în urma căruia clienţii SAP vor avea acces gratuit la un număr de licenţe HP Sprinter pentru testarea funcţionalităţilor livrate. O altă componentă importantă a ALM 11 este HP Agile Accelerator care permite importul automat al unor modele de procese de business în modulul ALM Requirements Management pentru vizualizarea fluxurilor şi ajustarea acestora.


ALM 11 include şi Release Management, o serie de funcţionalităţi ce permit fixarea unor criterii şi termene în lansarea unei aplicaţii şi permite monitorizarea acestora în timp real, pentru a identifica uşor la ce versiune se lucrează, când va fi gata sau cum decurge testarea acesteia. Complementar acestor funcţionalităţi, utilizatorii ALM 11 au acces la grafice Gantt pentru o mai simplă monitorizare a proiectelor. Oficialii HP consideră ca ALM 11 va permite multor companii să preia controlul asupra dezvoltării aplicaţiilor, pentru a le transforma în soluţii reale pentru provocările prin care trece în mod curent economia globală. Versiuni anterioare ale acestei soluţii sunt folosite şi pe piaţa românească, atât de companii IT, cât şi non IT, dar care dezvoltă „in house“ aplicaţiile necesare, cu precădere din telecomunicaţii şi servicii financiare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite