Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Cea mai mare plasma profesionala Full HD 3D este disponibila la Panasonic

21 Decembrie 2010Panasonic Corporation aduce pe piata cea mai mare plasma profesionala din lume Full HD 3D* la pretul de jumatate de milion de euro. Plasma are o diagonala de 152 inch si poate fi achizitionata doar la comanda, durata de livrare fiind de aproximativ 5 luni.
Plasma Full HD 3D profesionala de mari dimensiuni produsa de Panasonic este capabila sa reproduca cu mare acuratete orice continut video 3D si sa creeze privitorului senzatia ca este parte din scena afisata de ecran. Astfel, ecranul cu diagonala de 152 inch poate reda imagini umane în marime naturala.


Plasma profesionala face parte din noua gama de televizoare PDP profesionale Full HD 3D pentru care Panasonic accepta comenzi si care pot fi utilizate atât pentru vizionari de continut video 3D, cât si pentru redarea de imagini în 2D de o calitate superioara.
Pentru dezvoltarea noilor modele profesionale, Panasonic a îmbunatatit tehnologiile pe care le utilizeaza la televizoarele cu plasma Full HD 3D VIERA recent lansate pe piata, si anume: cea mai mare rata de contrast nativ 5.000.000:1 la reproducerea zonelor de negru, tehnologia high-speed drive prin care a obtinut o rezolutie ridicata a ecranelor PDP si tehnologia de reducere a suprapunerii incorecte a imaginilor (crosstalk reduction), element esential pentru obtinerea unor imagini 3D clare si bine conturate.


Noua tehnologie ultra high-speed este responsabila cu generarea de imagini clare chiar si pe ecrane 3D de mari dimensiuni, iar cu ajutorul unui nou “motor” de controlare a calitatii profesionale încorporat în plasma, Panasonic a obtinut o dublare a capacitatii de reproducere a culorilor cu 30-biti, prin comparatie cu modelele conventionale**. Iar rezolutia imaginilor este de 4K/2K (4000X2000 pixeli).


Modelele sunt echipate cu SLOT 2.0, functie ce permite conectarea la diferite interfete*** precum DVI si HD-SDI, oferind un grad mare de flexibilitate în utilizare în medii profesionale. Oferind o asemenea varietate de solutii 3D ce faciliteaza aparitia si dezvoltarea unor noi afaceri, Panasonic continua sa depuna toate eforturile pentru a îndeplini nevoile profesionale ale clientilor sai precum corporatiile, magazinele, parcurile de distractii, institutiile educationale, galeriile de arta si muzeele.


Potentiale utilizari ale noilor modele profesionale Full HD 3D:
•În mediul corporate –simulari 3D. Simularile 3D la marime naturala pot îmbunatati foarte mult acuratetea si flexibilitatea designului si pot conduce la reducerea timpului de productie.
•În magazine – showroom-uri 3D. Filmele 3D rulate pe ecrane de mari dimensiuni pot fi utilizate pentru prezentari de produse si pentru demonstratii atât în showroom-urile dealerilor de automobile, spre exemplu, cât si în industria imobiliara.
•În parcurile de distractii – jocuri 3D. Jocurile 3D afisate pe display-uri mari confera unui numar mare de jucatori posibilitatea de a se transpune efectiv în actiunea virtuala, simtindu-se ca parte a universului de pe ecran.


Panasonic are deja o experienta bogata în productia de plasme 2D profesionale de mari dimensiuni, compania lansand modelul cu diagonala de 103 inch Full HD în 2006 si pe cel cu diagonala de 85 inch Full HD în 2009. Ambele modele au fost foarte bine primite la nivel mondial în mediile profesionale, unde sunt utilizate pentru afisarea de signalistica sau ca uriase monitoare pentru aplicatii de business. Popularitatea de care s-au bucurat aceste modele a permis Panasonic sa detina cea mai mare cota de piata**** în segmentul ecranelor profesionale, în anul fiscal încheiat în martie 2010.


[Note]
*1: Pentru un display Full HD 3D flat-panel, la data de 9 iunie 2010. Studiu Panasonic.
*2: Comparativ cu seria PF12 de plasma Full HD lansata de Panasonic în anul fiscal finalizat în martie 2010.
*3: Modelul cu diagonala de 152-inch (TH-152UX1) are un terminal DVI ca feature standard. Intrare 3D este oferita numai pentru terminalul HDMI (de asemenea printre caracteristicile standard).
*4: Cota din piata de ecrane profesionale plate (ca numar de unitati), cu diagonal de cel putin 26 inch, în anul fiscal încheiat în martie 2010.. Studiu efectuat de o companie de cercetare de piata.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite