Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Banca Transilvania alege Oracle Flexcube pentru core-banking

11 Ianuarie 2011



Banca Transilvania a ales Oracle Flexcube Universal Banking pentru sistemul sau de core-banking, in vederea sustinerii cresterii operationale de doua cifre pe an. Solutia Flexcube de la Oracle va sustine toate cele patru linii principale de afaceri ale BT: retail, IMM-uri, corporate si divizia pentru medici. Anterior, Banca Transilvania utiliza o alta solutie informatica, insa a ales sa lucreze cu Oracle datorita unor avantaje precum: prezenta companiei Oracle in regiune, centrul de implementare si suport din Atena, experienta cu cei peste 30 de clienti din sectorul bancar din zona Balcani pe care ii are Oracle si cele peste 100 de referinte din Europa.


Suma investita de BT in acest proiect este de peste 15 milioane de euro. In prezent, BT are peste 1,5 milioane de clienti activi, 6 milioane de conturi si peste 500 de sucursale si agentii.
„Eu sunt convins ca doar bancile care vor investi in tehnologie vor ramane in fata. Noi investim pentru ca dorim sa stim mai multe despre clienti. Trebuie sa crestem mai mult. Sunt convins ca putem termina acest proiect cu succes. Avem o echipa foarte buna in Cluj. Am investit o suma mare, dar e momentul potrivit”, a spus Robert Rekkers, director general Banca Transilvania.


Firma locala Trend Import-Export, membru de nivel gold al Oracle Partner Network, a avut un rol esential in colaborarea Oracle cu Banca Transilvania pentru selectarea Flexcube, pornind si de la relatiile de succes anterioare, in procesul de implementare a Oracle Exadata Machine V2.
Durata estimata a implementarii este de 16-18 luni, cu incepere din luna ianuarie a acestui an.
„Echipa Trend va fi implicata in acest proiect impreuna cu Oracle. Nu avem o expertiza a aplicatiei in sine. Vom fi implicati pe partea de hard, Exadata, baze de date”, a explicat Tudor Iliescu, director general Trend Import-Export.


Echipa IT a BT este formata din aproximatix 100 de oameni.
„Cred ca in 3-4 ani de zile ne vom recupera investitia. In luna mai vom lansa un nou sistem de internet banking, cel mai modern din Romania, iar o solutie de mobile banking va face parte din noua platforma de internet banking”, a spus Leontin Toderici, director executiv operatiuni Banca Transilvania.
In Romania Alpha Bank, Citi si Bancpost utilizeaza versiuni mai vechi ale Flexcube.
„Cand vom mai vinde un astfel de sistem, nu stim. Este un gen de proiect care nu apare foarte des, insa din punctul de vedere al strategiei generale a Oracle Romania nu are un impact foarte mare”, a declarat Sorin Mindrutescu, director general Oracle Romania.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
DAN ARDELEAN
Tel: 0722.202.101 Fax: 0261/ 71.20.56 e-mail: scmineellisrl@yahoo.com website: www.mineelli.t35.com Propunere spatiu SATU-MARE Bună ziua, Societatea SC.MINEELLI.SRL,din Municipiul Satu Mare,cu domeniul de activitate : închirieri spații comerciale,vă stă la dispoziție cu o ofertă atractivă în cazul în care doriți înființarea unei noi sucursale sau alegerea unei noi locații pentru sucursala existentă. Spațiul(imobilul) oferit este situat în unul dintre cele mai aglomerate zone din oraș. Poziția acestui spațiu este foarte bună , situat lângă o stație RATB și de o trecere de pietoni,dispunând de un vad excelent,expunere generoasă la stradă cu trafic rutier și pietonal intens.Locația deține o parcare proprie (700 mp) îngrădită și asigurată cu o poartă automatizată acționată de la telecomandă fiind pusă la dispoziția chiriașului. Pentru mai multe detalii accesați http://www.mineelli.t35.com . Dacă această locație întrunește așteptările dumneavoastră,nu ezitați să ne contactați. Mulțumim, Cu considerație, Dan Ardelean
20 Martie 2011, 12:22:41