Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Panasonic aduce cumparaturile online pe televizor

11 Ianuarie 2011



Panasonic Corporation va oferi începând din aceasta primavara, deocamdata pe piata americana, VIERA Connect, un nou serviciu Internet in-the-cloud, primul de acest gen din lume*. Serviciul va fi promovat ca platforma deschisa pentru a facilita dezvoltarea de aplicatii si extinderea serviciilor IPTV. Lansarea VIERA Connect va fi însotita de prezentarea a 15 modele de televizoare VIERA TV compatibile (cu diagonale de la 42 la 65 inch**) initial pe piata din Statele Unite. VIERA Connect si televizoarele compatibile sunt expuse in prezent la CES 2011***, târgul international pentru electronice de consum ce are loc în aceste zile la Las Vegas.


Noul serviciu VIERA Connect permite utilizatorilor sa se bucure de transmisii sportive, activitati de fitness si îngrijire a sanatatii, jocuri interactive si alte tipuri de continut, în afara filmelor si programelor standard de televiziune, în confortul de acasa, prin simpla manevrare a telecomenzii. VIERA Connect este, de asemenea, primul serviciu de tip in-the-cloud care permite accesarea unor servicii interactive de pe un echipament electronic asociat, cât si posibilitatea de a cumpara alte echipamente direct de pe televizor, prin functia dedicata achizitiilor online.
VIERA Connect este un pas important înainte de la VIERA CAST, serviciul Panasonic in-the-cloud pe care compania l-a oferit pana acum pe piete din afara celei nipone si care este activ în Statele Unite din 2008. În afara numarului mai mare de aplicatii disponibile, capacitatea de a extinde functiile hardware ale televizorului prin conectarea la acesta a unor echipamente de fitness sau îngrijire a sanatatii, controllere de jocuri video, dar si disponibilitatea unui serviciu de cumparaturi online ce permite achizitionarea de alte echipamente folosite în aceste activitati, este o premiera pentru industria produselor electronice.
Noul serviciu de cumparaturi online va deveni tot mai adaptat nevoilor utilizatorilor pe masura dezvoltarii de noi aplicatii si cresterii ofertei de echipamente de pe VIERA Connect Market.


Sistemul VIERA Connect functioneaza cu o interfata grafica 3D de înalta calitate pe 32-bit****(GUI) ce permite operarea rapida si intuitive a acestui serviciu. Dupa lansarea VIERA Connect, aplicatiile, uzabilitatea interfetei grafice si designul ecranului vor fi actualizate regulat pentru a putea maximiza avantajele oferite de serviciile in-the-cloud.
Extinderea tehnologiei broadband a condus în ultimii ani la expansiunea puternica si a pietei IPTV (televiziune prin Internet). Cererea pentru televizoare flat-panel pe care sa ruleze servicii IPTV este asteptata sa creasca cu 40% pâna în 2014 la nivel global, dupa cum arata studiile companiilor de cercetare.
În acest an, Smart VIERA, noul model de televizor IPTV Panasonic compatibil cu serviciul VIERA Connect va fi lansat în Statele Unite în aceasta primavara, simultan cu VIERA Connect, iar compania estimeaza ca vânzarile sale în zona IPTV vor ajunge la 70%***** din totalul vânzarilor de televizoare pe care le va înregistra la nivel global în anul fiscal care se va finaliza în martie 2012.


Pentru a oferi cât mai multe avantaje utilizatorilor, VIERA Connect va fi lansat ca platforma deschisa pe care diversi dezvoltatori****** vor putea crea aplicatii si servicii IPTV. Mai mult, Panasonic colaboreaza deja cu parteneri printre care compania Access Co. Ltd******** pentru a pune la dispozitia altor producatori de echipamente sau semiconductori********, tehnologia de la baza VIERA Connect. Panasonic va continua sa creeze noi si variate experiente TV prin accelerarea dezvoltarii de tehnologii adiacente si crearea de puternice parteneriate cu dezvoltatorii afiliati.


Principalele servicii disponibile prin VIERA Connect (asa cum sunt prezentate la CES 2011)

(1)Transmisii Live de întreceri sportive
Transmisii live de evenimente sportive vor fi disponibile pentru patru dintre cele mai populare sporturi din Statele Unite. Vizionate pe un ecran mare, acest serviciu va oferi utilizatorilor o experienta foarte apropiata de cea de pe stadion.
(2)Fitness si îngrijirea sanatatii (pentru prima data în lume*)
Prin conectarea de aparate de fitness (biciclete etc.) sau pedometre la televizor, utilizatorul poate privi emisiunile sau filmele preferate putând accesa totodata, extrem de usor, direct pe ecran, informatiile referitoare la exercitiile fizice pe care le efectueaza (cum ar fi caloriile consumate sau numarul de pasi realizati). Daca în combinatie este adaugat un cântar sau un aparat de masurare a grasimii corporale, utilizatorul poate sa înregistreze, sa verifice si sa estimeze progresul pe care îl face zilnic în activitatile sale de întretinere fizica si le poate vizualiza direct pe televizor.
(3)Jocuri (pentru prima data în lume*)
Utilizând un controller special, utilizatorul se poate bucura de jocuri foarte realiste, cum ar fi cursele auto sau alte jocuri de actiune, fara a fi nevoie de o consola video, serviciu care pâna acum nu a mai fost niciodata disponibil prin serviciile Internet TV.
(4)VIERA Connect Market (cumpararea de echipament direct de pe televizor, pentru prima data în lume*)
Achizitionarea de aplicatii, produse pentru fitness si îngrijirea sanatatii, controllere de jocuri si alte echipamente ce pot fi folosite cu serviciile mentionate anterior se va putea efectua prin simpla manevrare a telecomenzii, direct de pe televizor.


Note:
1)primul serviciu interactiv din lume conectat la un echipament dedicat si servicii Internet ce permit cumpararea online, direct prin intermediul televizorului, de produse complementare. La data de 6 ianuarie 2011, conform unui studiu Panasonic.
2)12 modele de plasma cu diagonalele 42/46/50/55/60/65 inch si 3 modele de LCDuri cu diagonalele de 32/37/42 inch.
3)Organizat între 6 si 9 ianuarie 2011 la Las Vegas Convention Center.
4)Graphic User Interface (GUI): panelul de control pentru VIERA Connect.
5)Unitati vândute.
6)Faciliteaza colaborarea cu dezvoltatorii de aplicatii precum Accedo Broadband AB, Wiztivi si Tata Elxsi Limited. Mai mult, compania intentioneaza sa deschida un portal pentru a pune la dispozitia dezvoltatorilor VIERA Connect Software Development Kit (SDK) si Application Program Interface (API).
7)Access Co. Ltd. Homepage: http://www.access-company.com/
8)Incluzând producatori de televizoare, set-top-box-uri, precum si producatori de echipamente originale (ODM) si companii de semiconductori.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite