Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Programul „MoneySense” îşi premiază absolvenţii

20 Ianuarie 2011



RBS România a desfăşurat în perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011 programul „MoneySense - Cultură şi etică bancară” în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, dedicat promovării misiunii şi valorilor instituţiilor financiar-bancare.


Cursurile au fost susţinute de specialişti din cadrul RBS România, precum şi de reprezentanţi ai conducerii băncii. Programul oferă tinerilor acces la informaţii despre sistemul bancar, noţiuni despre economie, bugetul familiei sau despre planificarea unei afaceri. Pentru a absolvi acest curs, studenţii au realizat lucrări pe teme financiare ce au fost evaluate de angajaţii băncii implicaţi în calitate de voluntari.
„MoneySense îşi propune să educe tinerii, astfel încât aceştia să-şi însuşească şi să poată folosi noţiunile financiar-bancare de bază. Educaţia financiară pe care o oferim tinerilor prin proiecte de acest tip se va reflecta în opţiunile pe care le vor face în viitor. Temele pe care le-au abordat studenţii în cadrul studiilor de caz denotă interesul crescut cu care privesc acest domeniu” a declarat Johan Gabriels, CEO RBS Romania, prezent în cadrul festivităţii de premiere.
49 de studenţi au absolvit această ediţie a cursului MoneySense, beneficiind astfel de credite transferabile. Seminariile organizate de RBS România în parteneriat cu Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale sunt incluse în programa cursurilor universitare.


Cea de-a doua ediţie a programului MoneySense a început în semestrul I al anului şcolar şi are drept obiectiv oferirea de sesiuni de educaţie financiară pentru 2.500 de tineri din 12 oraşe din întreaga ţară. În licee programul se derulează în parteneriat cu Fundaţia CREDE şi AIESEC România.
MoneySense este programul de educaţie financiară al grupului RBS, care se desfăşoară de peste 15 ani la nivel internaţional, fiind unul dintre cele mai importante programe de acest tip din Marea Britanie şi Irlanda.
MoneySense oferă şi informaţii de educaţie financiară prin intermediul website-ului programului www.rbsmoneysense.ro. Astfel, oricine este interesat poate să acceseze gratuit broşura MoneySense, un mic ghid financiar despre administrarea finanţelor personale.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite