Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Plati contactless pe iPhone

25 Ianuarie 2011



Visa Europe şi Wireless Dynamics Inc. au anunţat astăzi dezvoltarea unei soluţii de plăţi mobile contactless care va oferi utilizatorilor de iPhone din Europa posibilitatea de a efectua plăţi contactless Visa.
Utilizatorii iPhone trebuie doar să ataşeze la propriul iPhone accesoriul iCarte oferit de Wireless Dynamics şi disponibil fie la banca lor, fie la operatorul lor de telefonie mobilă, apoi să descarce aplicaţia Visa Mobile aferentă pentru iCarte App din App Store. Accesoriul iCarte este prevăzut cu o antenă şi un element de siguranţă integrat Secure Element unde cardul mobil Visa este păstrat în siguranţă. La rândul lui, acest „card” funcţionează cu ajutorul unei aplicaţii din App Store care permite efectuarea plăţilor pe iPhone. După activarea cardului mobil Visa, consumatorii trebuie doar să lanseze aplicaţia şi să atingă cu iPhone-ul orice terminal POS din Europa prevăzut cu funcţionalitatea contactless pentru a-şi face cumpărăturile, fără a mai fi nevoiţi să introducă şi codul PIN*.


Accesoriul iCarte este proiectat astfel încât să le ofere utilizatorilor iPhone posibilitatea de a-şi face cumpărăturile cu ajutorul tehnologiei mobile contacless de la un număr tot mai mare de comercianţi din Europa. Soluţia Visa Europe a fost lansată pentru prima dată în colaborare cu banca Yapi Kredi şi cel mai mare operator de telefonie mobilă din Turcia, Turkcell. Clienţii Yapi Kredi care au un abonament de telefonie mobilă de la Turkcell vor fi primii care îşi vor putea face cumpărăturile direct de pe propriul iPhone de la 40.000 de terminale POS cu funcţia contacless din Turcia, folosind accesoriul de plată iCarte. Produsul este disponibil şi în Marea Britanie în parteneriat cu FIS, un important furnizor de platforme pentru soluţii preplătite, şi Coventry Building Society. Pentru a extinde comercializarea accesoriului, Visa Europe va implica băncile membre şi operatorii de telefonie mobilă parteneri din Italia, Franţa, Polonia, Spania, Elveţia, Turcia şi Marea Britanie, ţări în care infrastructura de plăţi contacless trece printr-un proces rapid de maturizare.
Accesoriul iCarte de la Wireless Dynamics este compatibil cu iPhone 4, iPhone 3GS şi iPhone3G pe iOS 3.1 sau variante mai avansate. Elementul de siguranţă Secure Element al iCarte poate fi asociat mai multor conturi Visa.



* Cardul este prevăzut cu o măsură de securitate constând într-o limită agregată pentru tranzacţiile contactless care se reconfigurează automat prin introducerea codului PIN. Periodic, posesorii de carduri vor fi invitaţi să tasteze codul PIN pentru a avea astfel garanţia că respectivul card se află în posesia deţinătorului real. De asemenea, introducerea codului PIN poate fi solicitată în cazul unor cumpărături cu o valoare mai mare.





Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite