Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

VISA a anuntat rezultatele pentru Romania

27 Ianuarie 2011



Numărul tranzactiilor cu carduri Visa la comercianti a crescut cu peste 27% în 2010, conform rezultatelor pe România date publicitatii astăzi de Visa Europe. Această crestere înseamnă că una din trei tranzactii efectuate cu un card Visa a avut loc la comercianti, în crestere fata de 2009, când numai un sfert din tranzactii se realizau la punctele de vânzare. Sumele cheltuite pe carduri Visa la comercianti au crescut cu 19%, în timp ce ponderea Visa în totalul cheltuielilor de consum (inclusiv cele în numerar si cu alte carduri) a crescut cu 18% fată de anul anterior.
„În ultimii ani, românii au trecut la platile fără numerar într-un ritm tot mai accelerat, obiceiurile lor de plată devenind tot mai complexe: nu doar că folosesc mai des cardurile la comercianti, ci au început să le utilizeze si pentru plata taxelor si impozitelor. După o campanie sustinută de extindere a posibilitatii de plată prin card la nivelul administratiei locale, am remarcat cu satisfactie că era un serviciu foarte dorit de români - în primele trei luni ale anului 2010, procentul românilor care si-au plătit taxele si impozitele cu cardul a fost mai mare decât în întregul an 2009”, declară Cătălin Cretu, Director General România, Visa Europe.


Tendinta de folosire a cardurilor pentru plati cotidiene se regăseste si în tendinta înregistrată de valoarea medie a tranzactiei la POS, care a scăzut cu 6,7%, ajungând la 38,7 euro.
În anul de raportare (octombrie 2009 – septembrie 2010), 32% din tranzactiile Visa au fost efectuate la comercianti, în timp ce volumul platilor făcute cu carduri Visa în magazine a reprezentat 14% din totalul cheltuielilor realizate pe carduri Visa. Situatia a continuat să se îmbunătatească fată de 2009, când tranzactiile la comercianti au reprezentat 26% din totalul tranzactiilor si 12% din valoarea totală. Numărul de carduri Visa a crescut constant cu aproape 3%, ajungându-se la 6,56 milioane de carduri Visa în România.


Cardurile de debit reprezintă cea mai mare parte a portofoliului, peste 80% din totalul cheltuielilor reprezentând tranzactii cu carduri de debit. În ceea ce priveste cardurile de credit, având în vedere mediul economic dificil din 2010, posesorii de carduri de credit s-au limitat preponderent la a cumpăra produse esentiale.
Valoarea medie a tranzactiei pe cardurile de credit a scăzut cu 11,6%, indicând că românii au redus cheltuielile de mare valoare, cu alte cuvinte nu mai cumpără bunuri de consum scumpe ca în alti ani.
Segmentul cardurilor de business a înregistrat o crestere pozitivă pe toti indicatorii, au fost emise mai multe carduri Visa business (+12,5%), volumul tranzactionat pe aceste carduri a fost mai mare (+25,7%), iar numărul trazactiilor la comercianti a fost în crestere (+26%), ceea ce ne arată preferinta tot mai mare a companiilor pentru utilizarea cardurilor.
În 2011, cu sprijinul băncilor membre, biroul local al Visa Europe va introduce produse inovatoare pentru a răspunde nevoilor identificate la nivelul clientilor, cum ar fi carduri contactless, serviciul cashback, plata on-line a taxelor si impozitelor, precum si altele care vor fi anuntate ulterior.


Cheltuielile efectuate cu carduri Visa în Europa au crescut cu peste 16% în 2010, ajungând la un total de peste 1.000 de miliarde de euro, conform rezultatelor anuntate de Visa Europe. Această crestere înseamnă că 1 euro din fiecare 8 euro cheltuiti în Europa este pe un card Visa, în crestere fată de anul 2009, când raportul era de 1 euro din fiecare 9 euro.
Cardurile de debit au fost metoda de plată preferată de majoritatea consumatorilor, peste 70% din cheltuielile Visa realizându-se pe carduri de debit, reprezentând o crestere de aproape 20% a sumelor cheltuite si de 19% a tranzactiilor. Numărul cardurilor de debit Visa a crescut cu peste 12%.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite