Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Intel simplifică centrele de date

28 Ianuarie 2011



Intel Corporation a făcut astăzi un pas important pentru a simplifica centrele de date, prin introducerea unei noi tehnologii deschise ce permite ca întreg traficul să treacă printr-un singur cablu ce foloseşte Intel 10 Gigabit Ethernet (10 GbE) Server Adapter X520. Reţelele unificate permit departamentelor de IT să creeze adevărate „superautostrăzi” flexibile în mediile din centrele de date virtualizate, prin consolidarea datelor şi reţelelor de stocare pe o singură reţea 10GbE.
Consolidarea echipamentelor de cablare poate reduce costurile globale de IT cu 3 miliarde de dolari pe an, putând fi salvaţi 121.920 km de cabluri.


O reţea simplă de mare viteză unificată reprezintă un punct de referinţă pentru viziunea Intel Cloud 2015 şi Open Data Center initiative, care a fost anunţată în octombrie. O reţea unificată de 10GbE crează o infrastructură simplă ce este uşor de gestionat, ea putând prelua tot traficul aflat în cloud.
„Frustrant pentru Intel şi managerii IT este faptul că aproape toate cheltuielile centrelor de date sunt dedicate infrastructurii şi nu dezvoltarii de inovaţii. Dacă extindem Intel Ethernet pentru a include Open FCoE, acest lucru ne va ajuta să simplificăm reţeaua şi să canalizăm mai multe din cheltuielile pentru IT către inovaţii. Noi considerăm că, alegând o reţea unificată, IT-ul poate să diminueze costurile pentru infrastructură cu 29%, să scadă consumul de energie cu aproape 50% şi să reducă costurile pentru cabluri cu 80%”, a declarat Kirk Skaugen, Vice President & General Manager, Data Center Group, Intel.


Iniţiativa Intel Open FCoE integrează capabilităţi speciale în sistemele de operare, pentru a oferi funcţionalităţi complete pentru reţele unificate, fără a mai fi necesar hardware adiţional, achiziţionat cu costuri mari.
Intel a lucrat cu lideri din industrie pentru a certifica şi pentru a pune la dispoziţie un ecosistem de soluţii compatibile. Printre companiile care susţin soluţia Open FCoE se numără Cisco, Dell, EMC, NetApp, Oracle şi Red Hat.
Software-ul Intel Open FCoE este disponibil ca upgrade gratuit pentru familia de produse existentă, X520.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite