Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Institute de prim-plan sustin Legea cercetarii

31 Ianuarie 2011



Directorii unor importante Institute Nationale de Cercetare-Dezvoltare au semnat o scrisoare prin care sustin Ordonanţă pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica si isi exprima totodata increderea ca noua Lege va reusi sa consolideze, in Romania,zona de excelenta R&D.

Reproducem integral cuprinsul comunicatului de presa:

"Finantarea cercetarii stiintifice trebuie sa aiba ca scop promovarea performantei, a excelentei si a competitivitatii. Numai sprijinind institutiile de cercetare performante va fi posibila dezvoltarea, si in România, a unei economii bazate pe cunoastere.

Este imperios necesar ca aceste principii sa depaseasca sfera declarativa si sa se regaseasca in toate abordarile practice care au ca scop promovarea si sustinerea cercetarii. In acest sens, este firesc ca orice demers care are ca tinta sustinerea performantei in cercetare sa fie apreciat pozitiv si sustinut de catre institutele nationale de cercetare stiintifica.

Ne exprimam optimismul si credem ca recenta modificare a legii cercetarii va reusi sa puna pe baze solide principiul promovarii excelentei in cercetare prin crearea cadrului adecvat de desfasurare si finantare a cercetarii stiintifice in scopul promovarii performantei si eficientei.

Modernizarea mecanismelor de finantare si crearea cadrului juridic coerent necesar, dezvoltarea infrastructurii nationale de cercetare, sprijinul acordat perfectionarii resursei umane si ancorarea in marile proiecte europene, toate acestea in plina derulare, ne fac sa privim cu incredere la drumul pe care s-a angajat România in dorinta de a deveni un pol important pe harta europeana a cercetarii stiintifice
."


Acad. Dan Dascalu
Director General
Institutul National pentru Cercetare si Dezvoltare in Microtehnologie, IMT


Dr. Ion Morjan
Director General
Institutul National pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei, INFLPR


Dr. Lucian Pintilie
Director General
Institutul National pentru Fizica Materialelor, INCDFM


Dr. Ioan Stefanescu
Director General
Institutul National de Cercetare Dezvoltare Tehnologii Criogenice si Izotopice, ICSI

Dr. Nicolae Victor Zamfir
Director General
Institutul National pentru Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei, IFIN-HH



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite