Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Business-ul MIC.Ro, câştigător din colaborarea Magister – TotalSoft

01 Februarie 2011



MIC.RO, reţeaua de magazine de proximitate intrată în forţă pe piaţa de retail românească, şi-a externalizat complet serviciile de IT către TotalSoft, casa de software membră a Global Finance, după ce a validat conceptul de business pe o soluţie specializată, off-the-shelf, de la Magister. TotalSoft a devenit din toamna anului 2010 furnizorul exclusiv al infrastructurii software, hardware, de mentenanţă şi de asistentă tehnică specializată pentru deschiderea magazinelor din reţaua MIC.RO.


Proiectul va dura 2 ani, timp în care TotalSoft va implementa soluţia Charisma ERP în cele 1000 magazine fixe şi 2000 de magazine mobile aflate în planul de extindere al MIC.RO. Pornit iniţial cu un număr de 110 magazine, business-ul MIC.RO şi-a început activitatea în primavara anului 2010, utilizând o soluţie furnizată de compania Magister. Magister este, în acest moment, un nume mare pe piaţa soluţiilor integrate hard-soft, dedicate zonei retailului mic şi mediu, această specializare fiind motivul pentru care MIC.RO a ales această colaborare.
După cum explică Dan Ionescu, Managing Partner MIC.RO, „La momentul demarării businessului, cerinţele pe care le-am avut de la sistemul de retail vizau în primul rând viteza de implementare, stabilitatea sistemului şi posibilitatea de validare rapidă a unor concepte noi cu care intram pe piaţă. Soluţia informatică pe care o căutam la acel moment trebuia să fie implementabilă în cel mai scurt timp posibil; precondiţia era ca aplicaţia respectivă să fie off-the-shelf, încorporând deja un best-practice din industrie, validat prin implementările anterioare”.
Astfel, în 7 luni, Mic.Ro si Magister au reuşit 110 de implementări de succes.


Ulterior, dezvoltarea pe noi direcţii a business-ului MIC.RO a necesitat un proces complex de customizare, proces care a adus în ecuaţie sistemul informatic integrat Charisma ERP, al companiei TotalSoft.


,,Am dorit să propunem pieţei româneşti o alternativă la comerţul importat copy-paste din alte regiuni ale Europei fără a ţine cont de modul cultural şi tradiţional în care românii interacţionează cu marfa. În mod curent, în lanţul MIC.RO sunt generate zilnic peste 4 milioane de tranzacţii, iar pentru controlul acestui sistem, ne-am dorit să avem informaţia livrată în timp real şi într-un format inteligent, pentru a nu pierde timp cu analize complicate. Am ales TotalSoft pentru un proiect pilot dar am fost convinşi că mintea românească poate să construiască o soluţie IT integrată şi performantă pentru controlul acestui sistem. Dincolo de tehnologie, cea mai importantă realizare a proiectului este că cele două echipe lucrează într-o manieră integrată şi empatizată.” Dan Ionescu, Managing Partner, MIC.RO.
Vorbind despre lucrul în echipă, Dor Bujor Padureanu, General Manager Magister, remarcă: „Este probabil surprinzator că două companii de software, cum sunt Magister şi TotalSoft, au reuşit să colaboreze atât de bine într-un proiect comun. Asta s-a întâmplat în primul rând datorită mentalităţii ambelor companii, foarte orientate spre beneficiul clientului, dar şi datorită disponibilităţii celor două echipe de a-şi împărtăşi cunoştinţele – Magister pe cele legate de nişa retail-ului mic, nişă pe care activeaza cu succes de 10 ani, iar TotalSoft pe cele legate de procesele de business, implementate în Charisma ERP, în aşa fel încât customizarea rezultată să fie întru totul potrivită specificului MIC.RO.”


În cadrul proiectului a fost inclusă şi o sesiune de training destinată utilizatorilor, sesiune care s-a realizat în paralel, pe 20 magazine-şcoală, şi care a presupus şcolarizarea a 200 de operatori din magazine pentru utilizarea sistemului Charisma. Noutatea absolută adusă de proiectul MIC.RO în România sunt magazinele mobile care, mişcându-se între diverse locaţii, aduc oferta de produse chiar lângă casa şi biroul cumpărătorilor. În cazul acestor unităţi, Charisma este accesată în timp real de utilizatori prin intermediul unui laptop cu o configuraţie specială, conectat permanent la baza de date centrală printr-o conexiune 3G. În momentul de faţă, Charisma ERP sustine activitatea tuturor celor 250 de magazine MIC.RO funcţionale.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
total soft
La 250 de magazine si 4 milioane de tranzactii/zi este simplu, sa vedem ce se intampla cand o sa fie 3000 in sistem.
03 Februarie 2011, 03:52:46
daba.florentina
ma intereseaza o colaborare la 23 km bucuresti traseu domnesti ,darvari, gradinari HOBAIA telefon contact 0765477455
29 Martie 2011, 11:15:45