Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Materna Romania automatizeaza sistemul informational de asistenta sociala din Republica Moldova

02 Februarie 2011



MATERNA Romania va realiza şi implementa o aplicaţie pentru Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei al Republicii Moldova. Proiectul implică dezvoltarea şi implementarea unei aplicaţii software pentru automatizarea sistemului informaţional de asistenţă socială, este finanţat de Banca Mondială şi va fi realizat în parteneriat cu Conseil Sante SA, din Franţa.

Desfăşurat în perioada 2011-2012, proiectul face parte dintr-un plan integrat de 4,5 milioane de dolari şi are ca scop îmbunătăţirea capacităţii Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei din Republica Moldova de a administra eficient şi transparent serviciile de asistenţă socială. Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul va fi divizat în şapte etape principale:


1. Realizarea noului model funcţional şi a procedurilor privind acordarea drepturilor şi plata serviciilor sociale.
2. Dezvoltarea şi modernizarea mecanismelor de monitorizare şi control a calităţii.
3. Dezvoltarea şi implementarea funcţiilor de bugetare, contabilitate şi statistică.
4. Training privind utilizarea aplicaţiei pentru echipa de management a Ministerului, specialiştii IT şi pentru utilizatorii finali.
5. Livrarea documentaţiei tehnice şi a celei pentru utilizatori.
6. Integrarea completă a sistemului.
7. Servicii de garanţie.


„Acest proiect reprezintă o etapă importantă în procesul de eficientizare a serviciilor de asistenţă socială oferite de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei al Republicii Moldova. Totodată, este un pas mare pentru implementarea sistemului de e-government în ţara noastră, cu toate beneficiile pe care le aduce”, declară Valentina Buliga, Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei din Republica Moldova.Domnia sa a adaugat că scopul proiectului este de a crea un instrument de lucru eficient şi modern pentru ca angajaţii din domeniul asistenţei sociale să identifice mai bine persoanele sărace, să dispună de informaţia necesară în luarea deciziilor bune, atât în acordarea indemnizaţiilor sociale, cât şi în identificarea şi implementarea acordării corecte a serviciilor sociale.

“Sunt încântat că MATERNA GmbH, a fost aleasă ca furnizor principal în dezvoltarea acestui sistem. În Europa, MATERNA Gmbh este lider în furnizarea de soluţii IT pentru sectorul guvernamental. Consider că experienţa noastră pe plan internaţional se va reflecta direct în dezvoltarea primei soluţii performante de e-guvernare, care va contribui semnificativ la modernizarea sectorului asistenţei sociale din Republica Moldova şi va constitui o bază solidă pentru continuarea dezvoltării de servicii informatice integrate îndreptate către cetăţean, conform strategiei de e-guvernare elaborate de Guvernul Republicii Moldova în strânsă colaborare cu Banca Mondială
”, declară Andrei Grosu, Director de Operaţiuni – Republica Moldova – MATERNA GmbH.


Specialiştii MATERNA România vor avea un rol semnificativ în dezvoltarea acestei soluţii. În ultimii ani am dovedit că profesionalismul, calitatea serviciilor şi faptul că facem parte dintr-o companie cu tradiţie europeană ne recomandă ca partener principal pentru implementarea de soluţii în sectorul public. Este esenţială automatizarea sistemelor informaţionale ale instituţiilor publice pentru a le ajuta să facă faţă noilor provocări şi a le asigura eficienţa”, declară Alin Bittel, Country Manager, MATERNA România.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite