Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> HR >> Stiri si comunicate

500 de tineri antreprenori, sprijiniti sa-si materializeze ideile de afaceri

07 Februarie 2011



Azi a fost lansat proiectul Dezvoltarea competentelor antreprenoriale – o alternativa eficienta de adaptare la piata muncii in societatea informationala, oportunitate pentru tineri de a-si materializa ideile de afaceri si de a se integra cu succes in societatea in schimbare a Romaniei secolului XXI.


Proiectul Dezvoltarea competentelor antreprenoriale – o alternativa eficienta de adaptare la piata muncii in societatea informationala se deruleaza in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POS-DRU) si este finantat din Fondul Social European in baza contractului de finantare nr. POSDRU/92/3.1/S/62353. Proiectul se deruleaza pe o perioada de 3 ani (ianuarie 2011 – decembrie 2013), fiind implementat de Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti prin Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera in parteneriat cu Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti, Agentia de Administrare a Retelei Nationale de Informatica pentru Educatie si Cercetare si S.C. Active Consulting & Training SRL.


Obiectivul general al proiectului Dezvoltarea competentelor antreprenoriale – o alternativa eficienta de adaptare la piata muncii in societatea informationala este acela de a informa si de a forma in domeniul antreprenorial angajati si personal de conducere din intreprinderi, precum si persoane care doresc sa initieze o activitate independenta, avand ca scop cresterea abilitatii grupului tinta de a materializa idei de afaceri si asigurarea unor oportunitati sporite pentru participarea activa si cresterea adaptabilitatii pe o piata a muncii flexibila si inclusiva.


Pe termen lung, proiectul Dezvoltarea competentelor antreprenoriale – o alternativa eficienta de adaptare la piata muncii in societatea informatională genereaza efecte care-i asigura sustenabilitatea si care vizeaza:


(a) dezvoltarea competentei antreprenoriale si a abilitatilor de initiere a afacerilor pentru un numar de 500 de persoane, prin activitati de informare si de formare specifice in domeniu, precum si certificarea a 140 dintre participantii la programul de formare acreditat in domeniul educatiei antreprenoriale;
(b) imbunatatirea abilitatilor grupului tinta de a dezvolta si implementa proiecte, idei de afaceri, in scopul cresterii competitivitatii mediului de afaceri romanesc;
(c) valorificarea mai buna a oportunitatilor de pe piata muncii prin crearea unui network si a Centrului de Asistenta Antreprenoriala, cu adresabilitate directa catre cei care doresc sa initieze o afacere/activitate independenta.


Proiectul Dezvoltarea competentelor antreprenoriale – o alternativa eficienta de adaptare la piata muncii in societatea informationala contribuie astfel prin obiectivele sale la realizarea scopului axei prioritare 3 „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor” si ale domeniului major de interventie 3.1. “Promovarea culturii antreprenoriale”.


Pentru mai multe informatii vizitati site-ul www.ccoc.pub.ro




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite