Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

465 de funcţionari publici isi vor dezvolta capacitatea de a elabora politicile publice

09 Februarie 2011



Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică a lansatimplementarea proiectul „Dezvoltarea capacităţii ANCS de elaborare a politicilor publice în domeniul inovării şi al transferului tehnologic pentru asigurarea unei dezvoltări socio-economice durabile”.

Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea capacităţii administrative a ANCS în vederea îmbunătăţirii procesului de elaborare, monitorizare şi evaluare a politicilor publice de inovare şi transfer tehnologic pentru asigurarea unei dezvoltări socio-economice durabile. Scopul proiectului va fi atins prin îndeplinirea a două obiective specifice:

- Elaborarea şi implementarea de metodologii de evaluare, monitorizare şi raportare a activităţilor de inovare şi transfer tehnologic precum şi a rezultatelor acestora şi realizarea de analize şi rapoarte de evaluare.
- Realizarea unui sistem îmbunătăţit de coordonare, planificare şi implementare a politicilor publice de inovare şi transfer tehnologic, instruirea resurselor umane pentru eficientizarea sistemului şi promovarea acestuia la nivel naţional.

Grupul ţintă este reprezentat de 105 funcţionari publici din: administraţia publică centrală, OSIM, ORDA şi 360 de funcţionari publici din cadrul administraţiei publice locale.
Principalele activităţi ale proiectului sunt:

- Management de proiect;
- Analiza situaţiei actuale a modului de raportare a performanţelor în domeniul inovării şi transferului tehnologic şi elaborarea de metodologii şi instrumente pentru îmbunătăţirea sistemelor şi procedurilor de raportare;
- Crearea unei reţele naţionale de manageri de inovare în administraţia publică centrală şi locală, în vederea creşterii capacităţii de implementare a politicilor europene de inovare la nivel central şi local;
- Elaborarea unui standard naţional pentru procesul de transfer tehnologic „Modelul de dezvoltare a afacerii prin inovare”;
- Promovare şi vizibilitate (măsuri de informare şi publicitate); Auditul proiectului;

Proiectul este cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative” (PO DCA) 2007-2013, axa prioritară 1 - Îmbunătăţiri de structură şi de proces ale managementului ciclului de politici publice, domeniul major de intervenţie 1.2. - Creşterea responsabilizării administraţiei publice, operaţiunea – Dezvoltarea de metodologii şi instrumente pentru îmbunătăţirea sistemelor şi procedurilor de măsurare a performanţelor şi de raportare asupra activităţii administraţiei publice.


Valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA) este de 13.400.625,00 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă din Fondul Social European este de 11.390.531,25 lei şi 2.010.093,75 lei reprezintă contribuţia ANCS.

Proiectul va fi implementat de către Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Transfer Tehnologic şi Inovare - ARoTT, pe o perioadă de 24 de luni. Managerul proiectului est Gheorghe Bala, directorul Directiei de Transfer Tehnologic si Infrastructuri




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite